Statistics:
Visits: 1,296 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum servim vinul cand avem invitati
Q: | Intreaba despre Cum servim vinul cand avem invitati |
Desigur, nu ne putem permite întotdeauna să avem mai multe sortimente de vinuri şi încă din cele mai bune! Dar, este bine să ştim — în principiu — cum să asortăm vinul cu mancarea pe care o servim, după regulile stabilite in tradiţia unei bucătării rafinate, chiar dacă pană la urmă ne vom mulţumi sa servim doar „vinul casei".
La aperitiv, mai ales la noi, se serveşte întai ţuică, rachiu, votcă, coniac, vişinata, la alegere.
Antreurile vor fi asezonate cu vin roze.
Cand servim peşte, creveţi, raci, scoici, etc., vinul va fi alb.
Friptura, sarmalele, branza cer de asemenoa un vin alb.
Pentru desert, orice vin este bun, dar este de preferat un vin alb, foarte rece.
Nu toate vinurile s e servesc foarte reci. Vinul de casă se bea la temperatura camerei, ca şi vinurile, foarte vechi. Acestea însă vor fi aduse în sufragerie cu cateva ore (6-8 ore) inainte de a fi servite, mai ales vinul rosu si Bordeaux, dar nu vor sta langa o sursa de caldura.
Vinurile cu renume vor fi desfacute cu 2 ore inainte de a se srvi masa. Sampania se serveste rece, bine frapata, dar nu foarte rece.
Paharele nu se umplu ochi, ci ceva mai mult de jumatate, chiar trei sferturi.de obicei paharul nu se goleste pana la fund, dar la noi se obisnuieste sa se bea tot continutul.
Vinul se toarna in pahare de catre amfitrioni si, in lipsa lor, este preferat sa se faca de catre un barbat, ruda sau prieten apropiat.
Sampania se seerveste la inceput. Dupa desert poate da dureri de cap la unele persoane sensibile si colici intestinale, prin amestecul cu alte vinuri.
La aperitiv, mai ales la noi, se serveşte întai ţuică, rachiu, votcă, coniac, vişinata, la alegere.
Antreurile vor fi asezonate cu vin roze.
Cand servim peşte, creveţi, raci, scoici, etc., vinul va fi alb.
Friptura, sarmalele, branza cer de asemenoa un vin alb.
Pentru desert, orice vin este bun, dar este de preferat un vin alb, foarte rece.
Nu toate vinurile s e servesc foarte reci. Vinul de casă se bea la temperatura camerei, ca şi vinurile, foarte vechi. Acestea însă vor fi aduse în sufragerie cu cateva ore (6-8 ore) inainte de a fi servite, mai ales vinul rosu si Bordeaux, dar nu vor sta langa o sursa de caldura.
Vinurile cu renume vor fi desfacute cu 2 ore inainte de a se srvi masa. Sampania se serveste rece, bine frapata, dar nu foarte rece.
Paharele nu se umplu ochi, ci ceva mai mult de jumatate, chiar trei sferturi.de obicei paharul nu se goleste pana la fund, dar la noi se obisnuieste sa se bea tot continutul.
Vinul se toarna in pahare de catre amfitrioni si, in lipsa lor, este preferat sa se faca de catre un barbat, ruda sau prieten apropiat.
Sampania se seerveste la inceput. Dupa desert poate da dureri de cap la unele persoane sensibile si colici intestinale, prin amestecul cu alte vinuri.
- Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele (11274 visits)
- Cum se fixeaza si se leaga arcurile folosite in lucrarile de tapiterie (4879 visits)
- Cum scapam de pete (4647 visits)
- Ingrijirea parchetului si a casei (3874 visits)
- Inlaturarea petelor nedorite (3541 visits)
- Cum se croiesc materialele folosite in lucrarile de tapiterie (2946 visits)
- Cum curatam obiectele din cristal si metal (2841 visits)
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa (2494 visits)
- Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor (2181 visits)
- Care sunt principalele tipuri de noduri (2167 visits)
- Etapele psihologice si metodice in formarea deprinderilor motrice (2133 visits)
- Cum sa avem grija de masina de cusut (2041 visits)
- Cum scapam de mirosurile urate din casa (1943 visits)
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport (1893 visits)
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet (1887 visits)
- Cinci pasi pentru a-ti pastra greutatea optima
- Minte frumoasa la un interviu
- Bacsisul
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un parfum
- Arta de a darui si de a primi
- Cum facem economii in gospodarie
- Cum evitam accidentele din gospodarie
- Cum trebuie sa ne curatam casa
- Cum trebuie sa ne curatam baia si bucataria
- Cum se intretin vasele de bucatarie
- Cum pregatim rufele pentru spalat
- Cum se cos nasturii de la o saltea
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet
- Sculele specifice lucrarilor de pardoseli din parchet
- Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei
- Cum se inlocuieste un geam spart
- Cum se pune in stare de functiune un cremon
- Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa
- Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa
- Cum se remediaza o usa cazuta din balama
- Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet
- Cum se executa o pardoseala din parchet - aplicarea pervazului sau a plintei
Categorie: Sfaturi Utile - ( Sfaturi Utile - Archiva)
Data Adaugarii: 29 July '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :