Statistics:
Visits: 721 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf de scoici
Q: | Intreaba despre Pilaf de scoici |
Ingrediente:
40-50 scoici, 1 ceapă, 1/2 ţelină sau 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 frunză de dafin, boabe de piper, 100 g ceapă, sare, 300 g orez, 100 g unt, 1 linguriţă de bulion.
Mod de preparare:
In vasul în care a fiert zarzavatul se pun la fiert scoicile (20-25 min) spălate bine, se acoperă vasul şi se dă deoparte de la foc. După 8-10 min, cand scoicile se deschid, se scoate carnea din valve. Intre timp, se pune la prăjit ceapă tăiată foarte mărunt, după care se adaugă carnea scoicilor şi se înăbuşă împreună 8-10 min, apoi se adugă orezul curăţat, spălat şi bine scurs de apă. Se mai ţin pe foc 5-6 min amestecand, apoi se sting cu zeama în care au fiert scoicile (circa 1 litru). Se adaugă bulion de roşii, sare şi piper, după gust şi se amestecă totul pană dă în fiert. Apoi se introduce în cuptor pentru 20 min. (Cuptorul se ţine cu uşa deschisă, iar pilaful se acoperă cu un capac).
40-50 scoici, 1 ceapă, 1/2 ţelină sau 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 frunză de dafin, boabe de piper, 100 g ceapă, sare, 300 g orez, 100 g unt, 1 linguriţă de bulion.
Mod de preparare:
In vasul în care a fiert zarzavatul se pun la fiert scoicile (20-25 min) spălate bine, se acoperă vasul şi se dă deoparte de la foc. După 8-10 min, cand scoicile se deschid, se scoate carnea din valve. Intre timp, se pune la prăjit ceapă tăiată foarte mărunt, după care se adaugă carnea scoicilor şi se înăbuşă împreună 8-10 min, apoi se adugă orezul curăţat, spălat şi bine scurs de apă. Se mai ţin pe foc 5-6 min amestecand, apoi se sting cu zeama în care au fiert scoicile (circa 1 litru). Se adaugă bulion de roşii, sare şi piper, după gust şi se amestecă totul pană dă în fiert. Apoi se introduce în cuptor pentru 20 min. (Cuptorul se ţine cu uşa deschisă, iar pilaful se acoperă cu un capac).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :