Statistics:
Visits: 1,059 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale cu carne de pasare
Q: | Intreaba despre Sarmale cu carne de pasare |
Ingrediente
0,600-1 kg carne de pasăre (găină, curcan sau gască), 1-2 căpăţani de varză acră sau dulce, 100 g orez, 200 g ceapă, 100 g untură de pasăre sau ulei, 50 g bulion, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 g piper pisat.
Mod de preparare
Carnea se spală, se ia de pe oase, se taie în bucăţi ÅŸi împreună cu ceapa tăiată felii ÅŸi călită puÅ£in, în 50 g de untură, se dau prin maÅŸina de tocat. Intre timp, se spală orezul, se pune cu apă la opărit ÅŸi după ce s-a umflat se scurge ÅŸi se clăteÅŸte cu apă rece pînă se va răci, după care se adaugă la tocătură, apoi se adaugă sare ÅŸi piper ÅŸi se amestecă. Dacă carnea este slabă, se adaugă 1/2 pahar de apă. Se desface varza în foi; dacă este dulce se opăreÅŸte în apÄ ƒ cu sare acrită puÅ£in cu borÅŸ sau cu oÅ£et, iar dacă varza este prea acră sau sărată se spală în apă caldă ÅŸi se clăteÅŸte bine.
La frunzele mici se taie nervura, iar dacă frunzele snt mari acestea se taie în 2-3 în lungul nervurii, de o parte şi de alta a acesteia. Se fac sarmale mici, cam de 60 g fiecare şi se aşază într-o cratiţă, în care s-a pus un strat de varză tocată; puţină varză tocată se pune şi deasupra sarmalelor. Cimbrul şi boabele de piper se pun la mijloc, între sarmale, apoi vasul cu sarmale se umple cu zeama pregătită astfel: în restul de untură se căleşte o ceapă tăiată mărunt şi cand s-a îngălbenit puţin se adaugă bulion, se stinge cu apă şi se toarnă peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
La începutul fierberii sarmalele se umflă, iar după cateva minute ele se aşază şi se dezumflă, şi după aceea se mai poate adăuga zeamă. Cand sarmalele sunt aproape gata, se controlează dacă nu cumva sunt prea scăzute; se mai adaugă apă fierbinte şi un rand de felii de roşii care se pun deasupra şi se introduc în cuptor ca să se gratineze. Se servesc cu mămăliguţă caldă.
0,600-1 kg carne de pasăre (găină, curcan sau gască), 1-2 căpăţani de varză acră sau dulce, 100 g orez, 200 g ceapă, 100 g untură de pasăre sau ulei, 50 g bulion, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 g piper pisat.
Mod de preparare
Carnea se spală, se ia de pe oase, se taie în bucăţi ÅŸi împreună cu ceapa tăiată felii ÅŸi călită puÅ£in, în 50 g de untură, se dau prin maÅŸina de tocat. Intre timp, se spală orezul, se pune cu apă la opărit ÅŸi după ce s-a umflat se scurge ÅŸi se clăteÅŸte cu apă rece pînă se va răci, după care se adaugă la tocătură, apoi se adaugă sare ÅŸi piper ÅŸi se amestecă. Dacă carnea este slabă, se adaugă 1/2 pahar de apă. Se desface varza în foi; dacă este dulce se opăreÅŸte în apÄ ƒ cu sare acrită puÅ£in cu borÅŸ sau cu oÅ£et, iar dacă varza este prea acră sau sărată se spală în apă caldă ÅŸi se clăteÅŸte bine.
La frunzele mici se taie nervura, iar dacă frunzele snt mari acestea se taie în 2-3 în lungul nervurii, de o parte şi de alta a acesteia. Se fac sarmale mici, cam de 60 g fiecare şi se aşază într-o cratiţă, în care s-a pus un strat de varză tocată; puţină varză tocată se pune şi deasupra sarmalelor. Cimbrul şi boabele de piper se pun la mijloc, între sarmale, apoi vasul cu sarmale se umple cu zeama pregătită astfel: în restul de untură se căleşte o ceapă tăiată mărunt şi cand s-a îngălbenit puţin se adaugă bulion, se stinge cu apă şi se toarnă peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
La începutul fierberii sarmalele se umflă, iar după cateva minute ele se aşază şi se dezumflă, şi după aceea se mai poate adăuga zeamă. Cand sarmalele sunt aproape gata, se controlează dacă nu cumva sunt prea scăzute; se mai adaugă apă fierbinte şi un rand de felii de roşii care se pun deasupra şi se introduc în cuptor ca să se gratineze. Se servesc cu mămăliguţă caldă.
Tag-uri: sarmale, carne de pasare, ceapa, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :