Statistics:
Visits: 834 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salata de conopida
Q: | Intreaba despre Salata de conopida |
Ingrediente:
1- 2 kg conopidă, 2- 3 ouă fierte, 1 lingură de muştar, 100 ml ulei, zeamă de la 1 lămaie sau 2-3 linguri de oţet, sare, piper.
Mod de preparare:
Conopida se desface în bucheţele şi se pune pentru cateva minute în apă rece cu sare. Apoi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe 20- 30 min, după care se lasă să se răcească şi se aşează în salatieră. Din ouăle fierte se scot gălbenuşurile şi se rad pe razătoare, se pun într-un castron, se adaugă muştarul, se amestecă cu uleiul, picurat cate puţin, sare, piper şi zeamă de lămaie sau oţet, după gust, şi se răstoarnă peste conopidă. Salata poate fi dreasă numai cu ulei şi cu oţet sau cu maioneză.
1- 2 kg conopidă, 2- 3 ouă fierte, 1 lingură de muştar, 100 ml ulei, zeamă de la 1 lămaie sau 2-3 linguri de oţet, sare, piper.
Mod de preparare:
Conopida se desface în bucheţele şi se pune pentru cateva minute în apă rece cu sare. Apoi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe 20- 30 min, după care se lasă să se răcească şi se aşează în salatieră. Din ouăle fierte se scot gălbenuşurile şi se rad pe razătoare, se pun într-un castron, se adaugă muştarul, se amestecă cu uleiul, picurat cate puţin, sare, piper şi zeamă de lămaie sau oţet, după gust, şi se răstoarnă peste conopidă. Salata poate fi dreasă numai cu ulei şi cu oţet sau cu maioneză.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :