Statistics:
Visits: 879 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru salata orientala
Q: | Intreaba despre O reteta pentru salata orientala |
Se aleg tot felul de legume in proportii cat se poate de egale :
morcovi, telina, mazare verde, fasole pastai, sfecla si ceapa. Cartofii care se folosesc la aceasta salata trebuie sa fie in cantitate dubla, fata de celelalte zarzavaturi.
Se fierb legumele separat. Dupa ce s-au racit, se taie in cuburi mici si se aseaza intr-un castron. Se adauga ceapa taiata in felii foarte subtiri, putin usturoi, un castravete verde sau murat, un gogosar, la fel taiat marunt, si cateva masline.
Se amesteca toate legumele la un loc cu o lingura de lemn incet ca sa nu se sfarame. Se toarna apoi deasupra otetul amestecat cu o lingura de mustar si untdelemn.
Se controleaza daca este bine asezonat cu sarea si otetul. Se aseaza intr-o salatiera si se garniseste deasupra cu masline taiate in jumatati sau sferturi.
morcovi, telina, mazare verde, fasole pastai, sfecla si ceapa. Cartofii care se folosesc la aceasta salata trebuie sa fie in cantitate dubla, fata de celelalte zarzavaturi.
Se fierb legumele separat. Dupa ce s-au racit, se taie in cuburi mici si se aseaza intr-un castron. Se adauga ceapa taiata in felii foarte subtiri, putin usturoi, un castravete verde sau murat, un gogosar, la fel taiat marunt, si cateva masline.
Se amesteca toate legumele la un loc cu o lingura de lemn incet ca sa nu se sfarame. Se toarna apoi deasupra otetul amestecat cu o lingura de mustar si untdelemn.
Se controleaza daca este bine asezonat cu sarea si otetul. Se aseaza intr-o salatiera si se garniseste deasupra cu masline taiate in jumatati sau sferturi.
Tag-uri: salata orientala, legume |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :