Statistics:
Visits: 1,037 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata salbatica cu castraveti murati
Q: | Intreaba despre Rata salbatica cu castraveti murati |
Ingrediente
1 rata, 1 kg castraveti murati, 100 g untura, 30 g bulion, 100 g ceapa, 2-3 rosii, 1 lingura cu varf de marar verde taiat marunt, 1 lingura de faina, 1 frunza de dafin, sare.
Mod de preparare
Dupa ce a stat in marinata, se scoate rata, se sterge si se taie in bucati. Se trece prin faina si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce bucatile s-au prajit se scot in alt vas, iar in untura ramasa se prajeste ceapa taiata marunt si, dupa ce aceasta s-a prajit putin, se adauga restul de faina, bulionul si se stinge cu apa calda.
Se lasa sa dea in doua-trei clocote, se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata. Intre timp, se curata castravetii de coaja, se taie in cuburi mici, se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb 10—20 min, dupa care se scurg de apa in care au fiert.
La castraveti se adauga sosul de la mancarea respectiva si se mai fierb pana sunt gata. Dupa aceea se rastoarna peste carne, se potriveste la gust cu sare, se adauga deasupra rosiile taiate si se introduce in cuptorul incins, unde se tine pana ce zeama scade potrivit, iar rosiile se rumenesc putin.
Mancarea se serveste fierbinte, presarata pe deasupra cu marar proaspat taiat marunt.
1 rata, 1 kg castraveti murati, 100 g untura, 30 g bulion, 100 g ceapa, 2-3 rosii, 1 lingura cu varf de marar verde taiat marunt, 1 lingura de faina, 1 frunza de dafin, sare.
Mod de preparare
Dupa ce a stat in marinata, se scoate rata, se sterge si se taie in bucati. Se trece prin faina si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce bucatile s-au prajit se scot in alt vas, iar in untura ramasa se prajeste ceapa taiata marunt si, dupa ce aceasta s-a prajit putin, se adauga restul de faina, bulionul si se stinge cu apa calda.
Se lasa sa dea in doua-trei clocote, se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata. Intre timp, se curata castravetii de coaja, se taie in cuburi mici, se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb 10—20 min, dupa care se scurg de apa in care au fiert.
La castraveti se adauga sosul de la mancarea respectiva si se mai fierb pana sunt gata. Dupa aceea se rastoarna peste carne, se potriveste la gust cu sare, se adauga deasupra rosiile taiate si se introduce in cuptorul incins, unde se tine pana ce zeama scade potrivit, iar rosiile se rumenesc putin.
Mancarea se serveste fierbinte, presarata pe deasupra cu marar proaspat taiat marunt.
Tag-uri: rata, castraveti, murati |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :