FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,417
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pregatirea fructelor pentru iarna

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pregatirea fructelor pentru iarna

 Q:   Intreaba despre Pregatirea fructelor pentru iarna       
Pregatirea fructelor pentru iarna Fructele au un rol important in hrana omului datorita continutului lor bogat in substante nutritive.Cum la noi in tara, datorita climei, consumul fructelor in stare proaspata este asigurat numai o perioada scurta din an, este necesar sa se cunoasca metodele de pastrare si conservare a acestora.

In general, pot fi conservate toate fructele, important este insa sa se respecte indicatiile date la fiecare metoda de conservare, care ajuta sa se obtina conserve durabile, fara sa se neglijeze pastrarea in cea mai mare parte a gustului, aromei si substantelor nutritive a fructelor proaspete.

Ca si legumele, fructele se pot pastra iarna atat in stare proaspata cat si conservate.
Conservarea fructelor se poate realiza prin uscare (la soare, cuptor, masina de gatit etc), prin sterilizare sau p rin concentrare.

Pentru a fi pastrate in stare proaspata sau conservate, fructele trebuie sa fie de buna calitate, proaspat recoltate, neatinse de boli sau daunatori. Se mai recomanda sa fie bine spalate pentru a indeparta praful sau eventualele substante chimice, ramase de la combaterea bolilor sau daunatorilor.

Pentru ca fructele sa nu-si piarda vitaminele si sarurile nu trebuie tinute prea mult timp in apa. Dupa ce au fost bine spalate si scurse de apa, se curata de coaja (daca este cazul) repede fara intrerupere pentru a nu-si schimba culoarea si gustul.

Curatatul si taiatul se va face numai cu cutite inoxidabile.


Tag-uri: fructe, iarna, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :