Statistics:
Visits: 2,021 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea fructelor in stare proaspata
Q: | Intreaba despre Pastrarea fructelor in stare proaspata |
Fructele se pot pastra mai mult timp in stare proaspata, daca sunt alese, controlate si asezate cu multa atentie, in incaperi corespunzatoare. Fructele care se pot pastra pentru iarna sunt:
merele, perele, gutuile, strugurii si nucile. Pastrarea lor se va face in camari, boxe sau poduri bine aerisite, uscate, racoroase, intunecoase si asezate pe rafturi sau stelaje, special amenajate.
Inainte de a se aseza fructele la pastrat este necesar sa se faca o curatenie generala in incapere astfel:
se vor curata peretii si tavanul de praf si paianjeni, se va matura podeaua, se vor spala geamurile si usa si se vor imbraca rafturile cu hartie curata.
Reusita pastrarii fructelor proaspete depinde in mare masura de modul cum au fost recoltate.
Astfel, fructele trebuie sa fie stranse cu mare atentie, pentru a nu fi lovite si numai pe timp frumos insorit. De asemenea trebuie respectata epoca optima de coacere la fiecare soi in parte.
Se inlatura fructele mici, neajunse la maturitate, cele lovite, vatamate de daunatori sau boli, deoarece reprezinta un pericol si pentru cele sanatoase. Fructele care se aseaza la pastrat pentru iarna nu se vor spala, decat atunci cand se vor consuma.
merele, perele, gutuile, strugurii si nucile. Pastrarea lor se va face in camari, boxe sau poduri bine aerisite, uscate, racoroase, intunecoase si asezate pe rafturi sau stelaje, special amenajate.
Inainte de a se aseza fructele la pastrat este necesar sa se faca o curatenie generala in incapere astfel:
se vor curata peretii si tavanul de praf si paianjeni, se va matura podeaua, se vor spala geamurile si usa si se vor imbraca rafturile cu hartie curata.
Reusita pastrarii fructelor proaspete depinde in mare masura de modul cum au fost recoltate.
Astfel, fructele trebuie sa fie stranse cu mare atentie, pentru a nu fi lovite si numai pe timp frumos insorit. De asemenea trebuie respectata epoca optima de coacere la fiecare soi in parte.
Se inlatura fructele mici, neajunse la maturitate, cele lovite, vatamate de daunatori sau boli, deoarece reprezinta un pericol si pentru cele sanatoase. Fructele care se aseaza la pastrat pentru iarna nu se vor spala, decat atunci cand se vor consuma.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :