Statistics:
Visits: 2,991 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea cartofilor pentru iarna
Q: | Intreaba despre Pastrarea cartofilor pentru iarna |
Cartofii pentru iarna se cumpara la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie, cand timpul incepe sa se raceasca. Cantitatea necesara pentru o familie compusa din 4—5 persoane este de 120—150 kg cartofi. Pentru pastrat mai mult timp se prefera cartofii sapunari care sunt mai rezistenti.
Ei se conserva intr-un loc uscat si la o temperatura potrivita, in asa fel incat sa nu inghete, dar nici sa nu incolteasca. Cartofii, odata ce au ingetat, nu se mai pot folosi, deoarece se innegresc si se strica.
Daca in camara sau in pivnita (unde se aseaza cartofii) este prea multa lumina, se recomanda ca la fereastra sa se aseze hartie albastra deoarece ei trebuie pastrati la intuneric.
Cartofii se pun la pastrat in pivnita sau la camara asezati in lazi, care se fixeaza pe caramizi sau pe bucati de lemn pentru a asigura un spatiu de aerisire de 10—15 cm. Se lasa aceeasi distanta si de la perete, iar in cazul cand se aseaza in ladite mai mici, distanta dintre acestea trebuie sa fie tot de 10—15 cm pentru a permite o buna aerisire.
Se recomanda sa se consume intai cartofii din fundul lazii, fâcand o gaura in partea de jos. In felul acesta cartofii de deasupra se rostogolesc in jos, isi schimba pozitia continuu si nu incoltesc prea repede.
Cartofii se controleaza in timpul iernii, inlaturand pe cei stricati si rupand mugurii de la cei care incep sa incolteasca. Iarna, cand sunt geruri mari, cartofii se acopera cu saci grosi pentru a-i feri de inghet.
Ei se conserva intr-un loc uscat si la o temperatura potrivita, in asa fel incat sa nu inghete, dar nici sa nu incolteasca. Cartofii, odata ce au ingetat, nu se mai pot folosi, deoarece se innegresc si se strica.
Daca in camara sau in pivnita (unde se aseaza cartofii) este prea multa lumina, se recomanda ca la fereastra sa se aseze hartie albastra deoarece ei trebuie pastrati la intuneric.
Cartofii se pun la pastrat in pivnita sau la camara asezati in lazi, care se fixeaza pe caramizi sau pe bucati de lemn pentru a asigura un spatiu de aerisire de 10—15 cm. Se lasa aceeasi distanta si de la perete, iar in cazul cand se aseaza in ladite mai mici, distanta dintre acestea trebuie sa fie tot de 10—15 cm pentru a permite o buna aerisire.
Se recomanda sa se consume intai cartofii din fundul lazii, fâcand o gaura in partea de jos. In felul acesta cartofii de deasupra se rostogolesc in jos, isi schimba pozitia continuu si nu incoltesc prea repede.
Cartofii se controleaza in timpul iernii, inlaturand pe cei stricati si rupand mugurii de la cei care incep sa incolteasca. Iarna, cand sunt geruri mari, cartofii se acopera cu saci grosi pentru a-i feri de inghet.
Tag-uri: cartofi, pastrarea cartofilor, iarna |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :