Statistics:
Visits: 1,293 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara compoturile
Q: | Intreaba despre Cum se prepara compoturile |
Compoturile se pot prepara pentru iarna din fructe proaspete si sanatoase. Se recomanda atat persoanelor sanatoase cat si celor suferinde, fiind usor de digerat, cu gust si aroma foarte placuta si bogate in vitamine si saruri minerale.
Compoturile se pot prepara dintr-un singur fel de fructe sau asortate, din mai multe fructe de sezon! La compoturile pentru iarna, siropul trebuie sa fie mai legat, pentru ca fructul sa dureze cat mai mult timp intreg, fara a se sfarama.
Cand se desface iarna un compot pentru consum, se mai adauga apa fiarta si racita dupa gust, avand in vedere ca in borcan incape putin sirop si ca este foarte concentrat.
Compoturile se pot face din fructe descojite, la fel si din fructe cu coaja.
In borcane sau sticle, se aseaza fructele, lasand deasupra un spati u liber de circa doua degete, iar siropul trebuie sa le acopere cu 1 cm.
In borcan se aseaza fructele mai mari, iar cele mici (visine, cirese) in sticle de lapte. Siropul se prepara socotind 1,200 kg zahar la cinci borcane de un litru sau la 10 de o jumatate de litru.
Se aseaza zaharul intr-o cratita curata, speciala pentru dulceturi, se adauga apa putina, numai atat cit sa acopere zaharul si se aseaza la un foc mic, unde se lasa pana cand zaharul este complet dizolvat.
Cand acest sirop este caldut se imparte in mod egal la cele cinci borcane, in care, in prealabil s-au introdus fructele si se toarna in fiecare, tinandu-le usor aplecate, pentru ca lichidul sa impinga in afara treptat aerul dintre fructe.
Daca siropul nu acopera fructele, se completeaza cu apa calduta, atat cat sa treaca deasupra lor cu 1 cm. La unele compoturi se adauga vanilie sau zahar vanilat, la cele insa foarte parfumate (caise, piersici) nu este necesar, pentru a nu amesteca parfumul vaniliei cu aroma deosebita a acestor fructe.
Pregatirea borcanelor pentru inchiderea si sterilizarea lor se face dupa explicatiile date la sterilizarea legumelor. Durata sterilizarii depinde de felul borcanelor care se folosesc. La borcanele Wek compoturile se tin la sterilizat intre 8—12 minute, iar cele simple, obisnuite, intre 12—15 minute de cand apa din vas incepe sa clocoteasca.
Compoturile se pot prepara dintr-un singur fel de fructe sau asortate, din mai multe fructe de sezon! La compoturile pentru iarna, siropul trebuie sa fie mai legat, pentru ca fructul sa dureze cat mai mult timp intreg, fara a se sfarama.
Cand se desface iarna un compot pentru consum, se mai adauga apa fiarta si racita dupa gust, avand in vedere ca in borcan incape putin sirop si ca este foarte concentrat.
Compoturile se pot face din fructe descojite, la fel si din fructe cu coaja.
In borcane sau sticle, se aseaza fructele, lasand deasupra un spati u liber de circa doua degete, iar siropul trebuie sa le acopere cu 1 cm.
In borcan se aseaza fructele mai mari, iar cele mici (visine, cirese) in sticle de lapte. Siropul se prepara socotind 1,200 kg zahar la cinci borcane de un litru sau la 10 de o jumatate de litru.
Se aseaza zaharul intr-o cratita curata, speciala pentru dulceturi, se adauga apa putina, numai atat cit sa acopere zaharul si se aseaza la un foc mic, unde se lasa pana cand zaharul este complet dizolvat.
Cand acest sirop este caldut se imparte in mod egal la cele cinci borcane, in care, in prealabil s-au introdus fructele si se toarna in fiecare, tinandu-le usor aplecate, pentru ca lichidul sa impinga in afara treptat aerul dintre fructe.
Daca siropul nu acopera fructele, se completeaza cu apa calduta, atat cat sa treaca deasupra lor cu 1 cm. La unele compoturi se adauga vanilie sau zahar vanilat, la cele insa foarte parfumate (caise, piersici) nu este necesar, pentru a nu amesteca parfumul vaniliei cu aroma deosebita a acestor fructe.
Pregatirea borcanelor pentru inchiderea si sterilizarea lor se face dupa explicatiile date la sterilizarea legumelor. Durata sterilizarii depinde de felul borcanelor care se folosesc. La borcanele Wek compoturile se tin la sterilizat intre 8—12 minute, iar cele simple, obisnuite, intre 12—15 minute de cand apa din vas incepe sa clocoteasca.
Tag-uri: compoturi, sterilizare, pastrare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :