FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,133
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre marmelade si magiun

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Despre marmelade si magiun

 Q:   Intreaba despre Despre marmelade si magiun       
Despre marmelade si magiun Marmeladele se pot prepara din orice fructe cu coaja sau fara coaja, cele mai obisnuite fiind caise, piersici, prune etc. Marmeladele se aseamana cu gemurile, deosebirea fiind ca fructele pot sa nu fie chiar de prima calitate.

Se prepara in cantitati mai mari, iar zaharul folosit va fi in cantitate mai mica. Marmeladele se prepara in vase largi, fara sa fie adinci, cu o suprafata mare de evaporare, pentru a fierbe repede, pastrand intr-o masura mai mare vitaminele, aromele si culoarea.

Cantitatea de zahar care se foloseste la marmelade depinde de felul fructelor. Daca fructele sunt mai dulci, se adauga mai putin zahar decat la cele acre. La 1 kg fructe curatate se foloseste de obicei 200—300 g zahar. Marmeladele sunt foarte gustoase si se recomanda pentru continutul lor boga t in vitamine si in special in vitamina C.

Ele se prepara din fructe foarte bine coapte, curatate de partile stricate sau viermuite; se fierb, apoi se trec prin sita. Pireul obtinut se scade la un foc iute, ca sa nu-si schimbe culoarea si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pana ce se evapora lichidul si ramane numai pulpa fructelor.

In timpul fierberii, marmelada se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau cu o lopatica speciala., caci altfel se prinde usor de fundul vasului. La marmelada zaharul se adauga la sfarsit si se lasa sa mai dea cateva clocote pana cand marmelada este bine legata.

Se incearca scotand cu o lingura pe o farfurioara. Daca dupa ce s-a racit este suficient legata, se retrage vasul de pe foc. Marmelada bine legata, nu curge de pe lingura, ci se desprinde in bucati. In borcanele spalate, uscate si incalzite in cuptor se toarna marmelada calda.

Marmelada trebuie foarte bine legata ca sa tina pentru iarna. Totusi, pentru mai multa siguranta, se recomanda ca a doua zi sa se aseze borcanele pe o tava care se introduce in cuptorul cald, la un foc foarte mic, pentru a prinde deasupra o coaja.

Se stinge focul, se scot cand s-au racit si se inchid cu hartie pergament sau celofan care se aseaza umed pentru a se lipi de marginile borcanului inchizandu-l ermetic.

Borcanele cu marmelada se pastreaza la un loc uscat si bine aerisit, deoarece la umezeala prinde repede mucegai pe deasupra. Este bine stiut ca marmeladele dulci, se pastreaza mai bine, nu fermenteaza, nu prind mucegai, fiind si mai hranitoare.


Tag-uri: marmelade, magiun, fructe



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :