FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 659
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Placinta de praz

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Placinta de praz

 Q:   Intreaba despre Placinta de praz       
Placinta de prazIngrediente

Pentru 6 porţii: 600 gr praz (5-6 fire), 100 g unt, 300 g branză, 3-4 ouă, 2-3 linguri de smantană groasă, sare, piper, 1 lingură gris sau pesmet.

Mod de preparare

Se taie partea albă a prazului, se curăţă, se spală, se taie in rondele subţiri şi se pune la călit intr-o cratiţă cu o parte din unt. Se acoperă cratiţă şi din cand in cand se amestecă pană ce rondelele incep să se ingălbenească, după care se pun la o parte să se răcească.

Intre timp, intr-un castron se pun gălbenuşurile cu puţină sare, 20—30 g zahăr şi se freacă 5—6 min, se adaugă 2—3 linguri de smantană groasă, prazul călit, branza telemea rasă, sare şi piper, după gust.

Se amestecă bine şi la urmă se adaugă in compoziţie albuşurile bătute spumă. Se aşază totul intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet. Se netezeşte compoziţia şi se stropeşte cu restul de unt topit, apoi se introduce in cuptor.

Se coace pană se rumeneşte.


Tag-uri: placinta, unt, smantana



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :