Statistics:
Visits: 670 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta de praz
Q: | Intreaba despre Placinta de praz |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 gr praz (5-6 fire), 100 g unt, 300 g branză, 3-4 ouă, 2-3 linguri de smantană groasă, sare, piper, 1 lingură gris sau pesmet.
Mod de preparare
Se taie partea albă a prazului, se curăţă, se spală, se taie in rondele subţiri şi se pune la călit intr-o cratiţă cu o parte din unt. Se acoperă cratiţă şi din cand in cand se amestecă pană ce rondelele incep să se ingălbenească, după care se pun la o parte să se răcească.
Intre timp, intr-un castron se pun gălbenuşurile cu puţină sare, 20—30 g zahăr şi se freacă 5—6 min, se adaugă 2—3 linguri de smantană groasă, prazul călit, branza telemea rasă, sare şi piper, după gust.
Se amestecă bine şi la urmă se adaugă in compoziţie albuşurile bătute spumă. Se aşază totul intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet. Se netezeşte compoziţia şi se stropeşte cu restul de unt topit, apoi se introduce in cuptor.
Se coace pană se rumeneşte.
Pentru 6 porţii: 600 gr praz (5-6 fire), 100 g unt, 300 g branză, 3-4 ouă, 2-3 linguri de smantană groasă, sare, piper, 1 lingură gris sau pesmet.
Mod de preparare
Se taie partea albă a prazului, se curăţă, se spală, se taie in rondele subţiri şi se pune la călit intr-o cratiţă cu o parte din unt. Se acoperă cratiţă şi din cand in cand se amestecă pană ce rondelele incep să se ingălbenească, după care se pun la o parte să se răcească.
Intre timp, intr-un castron se pun gălbenuşurile cu puţină sare, 20—30 g zahăr şi se freacă 5—6 min, se adaugă 2—3 linguri de smantană groasă, prazul călit, branza telemea rasă, sare şi piper, după gust.
Se amestecă bine şi la urmă se adaugă in compoziţie albuşurile bătute spumă. Se aşază totul intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet. Se netezeşte compoziţia şi se stropeşte cu restul de unt topit, apoi se introduce in cuptor.
Se coace pană se rumeneşte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :