Statistics:
Visits: 1,524 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de visine
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de visine |
Ingrediente
1 kg zahar, 1 farfurie adanca, plina cu visine, 1/2 lamaie, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Se aleg visine bine coapte, frumoase si proaspete, se spala, se inlatura cozile, iar samburii se scot cu un aparat care se gaseste in comert (pentru ca visinile sa ramana intregi).
In lipsa aparatului, samburii se inlatura cu o agrafa de par, foarte curata. in cratita de dulceata se aseaza un rand de visine curatate, un strat de zahar, apoi un alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina.
Se lasa vasul la rece, acoperit cu un servet curat, pana a doua zi cand visinile isi lasa toata zeama. Daca zaharul s-a dizolvat, se adauga vanilia si se aseaza vasul la un foc iute pana ce se leaga. Se spumeaza si daca este nevoie se adauga lamaie.
Se incearca siropul si cand este suficient de legat se da jos vasul de pe foc. Dupa cum s-a mai explicat, dulceturile preparate din fructe zemoase cum este si cea de visine, trebuie bine legate, deoarece fructele moi lasa zeama cand se raceste dulceata.
Daca visinile din care se prepara dulceata sunt foarte acre nu se mai adauga lamaie. Aceasta dulceata se mai poate prepara si cu siropul legat, procedand ca si la celelalte dulceturi.
1 kg zahar, 1 farfurie adanca, plina cu visine, 1/2 lamaie, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Se aleg visine bine coapte, frumoase si proaspete, se spala, se inlatura cozile, iar samburii se scot cu un aparat care se gaseste in comert (pentru ca visinile sa ramana intregi).
In lipsa aparatului, samburii se inlatura cu o agrafa de par, foarte curata. in cratita de dulceata se aseaza un rand de visine curatate, un strat de zahar, apoi un alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina.
Se lasa vasul la rece, acoperit cu un servet curat, pana a doua zi cand visinile isi lasa toata zeama. Daca zaharul s-a dizolvat, se adauga vanilia si se aseaza vasul la un foc iute pana ce se leaga. Se spumeaza si daca este nevoie se adauga lamaie.
Se incearca siropul si cand este suficient de legat se da jos vasul de pe foc. Dupa cum s-a mai explicat, dulceturile preparate din fructe zemoase cum este si cea de visine, trebuie bine legate, deoarece fructele moi lasa zeama cand se raceste dulceata.
Daca visinile din care se prepara dulceata sunt foarte acre nu se mai adauga lamaie. Aceasta dulceata se mai poate prepara si cu siropul legat, procedand ca si la celelalte dulceturi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :