Statistics:
Visits: 1,037 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de visine
Q: | Intreaba despre Dulceata de visine |
Ingrediente
1,5 kg visine, 1,250 kg zahar, 2-3 linguri de zeama de lamaie, sau 100 g glucoza, vanilie.
Mod de preparare
Se spala visinele, se curata de codite si li se scot samburii. Se aseaza apoi intr-o cratita, alternativ, un strat de visine si un strat de zahar, ultimul strat fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si bine scurs, lasandu-se asa pana a doua zi.
Se pot pune la fiert si dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de Iamaie sau glucoza (nu se mai adauga apa), apoi cratita cu visine se pune pe foc domol si nu direct pe flacara.
Dupa ce s-a fiert 20—30 min si se observa ca visinele plutesc in tot siropul pana la fund, se ia dulceata de pe foc, se roteste cratita miscandu-se usor inainte si inapoi de cateva ori ca sa se adune spuma la un loc, dupa care aceasta se ia cu lingura si se indeparteaza.
Dupa ce dulceata s-a racit se pune in borcane.
1,5 kg visine, 1,250 kg zahar, 2-3 linguri de zeama de lamaie, sau 100 g glucoza, vanilie.
Mod de preparare
Se spala visinele, se curata de codite si li se scot samburii. Se aseaza apoi intr-o cratita, alternativ, un strat de visine si un strat de zahar, ultimul strat fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si bine scurs, lasandu-se asa pana a doua zi.
Se pot pune la fiert si dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de Iamaie sau glucoza (nu se mai adauga apa), apoi cratita cu visine se pune pe foc domol si nu direct pe flacara.
Dupa ce s-a fiert 20—30 min si se observa ca visinele plutesc in tot siropul pana la fund, se ia dulceata de pe foc, se roteste cratita miscandu-se usor inainte si inapoi de cateva ori ca sa se adune spuma la un loc, dupa care aceasta se ia cu lingura si se indeparteaza.
Dupa ce dulceata s-a racit se pune in borcane.
Tag-uri: dulceata, visine, dulceata de visine |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :