Statistics:
Visits: 1,152 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu struguri tamaiosi
Q: | Intreaba despre Orez cu struguri tamaiosi |
Ingrediente
1,200 kg struguri tămaioşi, 300 g orez, 150 g unt, 50 g făină, 100 ml lichior de vişine, 50 ml coniac.
Mod de preparare
Strugurii se spală, se aleg boabele, se pun intr-o tavă smălţuită şi unsă cu unt şi se introduc in cuptorul bine incins.
Se ţin 10 min, după care se adaugă sosul pregătit astfel: se pun 50 g unt cu făina intr-o cratiţă pe foc şi se amestecă pană se incing, apoi se stinge cu 300 ml apă şi se amestecă din nou pană dă in clocot, după care se răstoarnă peste struguri.
Se adaugă lichiorul de vişine şi coniacul şi se mai dă intr-un clocot. Se serveşte ca garnitură la pilaf de orez. Pilaful se prepară la fel ca in reţeta 901.
1,200 kg struguri tămaioşi, 300 g orez, 150 g unt, 50 g făină, 100 ml lichior de vişine, 50 ml coniac.
Mod de preparare
Strugurii se spală, se aleg boabele, se pun intr-o tavă smălţuită şi unsă cu unt şi se introduc in cuptorul bine incins.
Se ţin 10 min, după care se adaugă sosul pregătit astfel: se pun 50 g unt cu făina intr-o cratiţă pe foc şi se amestecă pană se incing, apoi se stinge cu 300 ml apă şi se amestecă din nou pană dă in clocot, după care se răstoarnă peste struguri.
Se adaugă lichiorul de vişine şi coniacul şi se mai dă intr-un clocot. Se serveşte ca garnitură la pilaf de orez. Pilaful se prepară la fel ca in reţeta 901.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :