Statistics:
Visits: 1,036 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piept de vitel umplut
Q: | Intreaba despre Piept de vitel umplut |
Ingrediente
Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Se ia un piept de viţel întreg tăiat pe la şira spinării, căruia i se scot coastele în aşa fel ca să nu se deterioreze (perforeze) carnea aflată între coaste. Pentru aceasta pe partea interioară a pieptului începand de la capătul fiecărei coaste (partea cartilaginoasă), de-a lungul ei, se face cate o tăietură pană la şira spinării, se dă la o parte pieliţa subţire care acoperă fiecare coastă în parte, iar acestea se scot şi se pot folosi la supă.
Bucata de piept astfel obţinută este formată din straturi de carne şi pieliţe care însă nu se îndepărtează, ci se despart în două cu ajutorul cuţitului, începand din partea dinspre coloană (pe unde a fost tăiat pieptul la început), formand un fel de buzunar în care se introduce următoarea umplutură: carnea, ficatul, ceapa călită, verdeaţa şi franzela înmuiată se trec toate de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă ouă, sare şi piper, după gust, se amestecă totul bine şi cu compoziţia respectivă se umple pieptul de viţel. Se coase deschizătura prin care s-a introdus umplutura, apoi se aşază într-o tavă cu puţină apă şi ulei ca să nu se ardă şi se introduce în cuptor.
In timpul cat pieptul se frige la cuptor, se unge mereu cu jiul (sosul) format din tavă, pană cand se rumeneşte uniform. Se serveşte cald sau rece, cu diferite garnituri şi salate.
Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Se ia un piept de viţel întreg tăiat pe la şira spinării, căruia i se scot coastele în aşa fel ca să nu se deterioreze (perforeze) carnea aflată între coaste. Pentru aceasta pe partea interioară a pieptului începand de la capătul fiecărei coaste (partea cartilaginoasă), de-a lungul ei, se face cate o tăietură pană la şira spinării, se dă la o parte pieliţa subţire care acoperă fiecare coastă în parte, iar acestea se scot şi se pot folosi la supă.
Bucata de piept astfel obţinută este formată din straturi de carne şi pieliţe care însă nu se îndepărtează, ci se despart în două cu ajutorul cuţitului, începand din partea dinspre coloană (pe unde a fost tăiat pieptul la început), formand un fel de buzunar în care se introduce următoarea umplutură: carnea, ficatul, ceapa călită, verdeaţa şi franzela înmuiată se trec toate de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă ouă, sare şi piper, după gust, se amestecă totul bine şi cu compoziţia respectivă se umple pieptul de viţel. Se coase deschizătura prin care s-a introdus umplutura, apoi se aşază într-o tavă cu puţină apă şi ulei ca să nu se ardă şi se introduce în cuptor.
In timpul cat pieptul se frige la cuptor, se unge mereu cu jiul (sosul) format din tavă, pană cand se rumeneşte uniform. Se serveşte cald sau rece, cu diferite garnituri şi salate.
Tag-uri: piept de vitel, ficat de vitel, ceapa, patrunjel |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :