Statistics:
Visits: 1,051 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piept de vitel umplut
Q: | Intreaba despre Piept de vitel umplut |
Ingrediente
Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Se ia un piept de viÅ£el întreg tăiat pe la ÅŸira spinării, căruia i se scot coastele în aÅŸa fel ca să nu se deterioreze (perforeze) carnea aflată între coaste. Pentru aceasta pe partea interioară a pieptului începand de la caÂpătul fiecărei coaste (partea cartilaginoasă), de-a lungul ei, se face cate o tăietură pană la ÅŸira spinării, se dă la o parte pieliÅ£a subÅ£ire care acoperă fiecare coastă în parte, iar acestea se scot ÅŸi se pot folosi la supă.
Bucata de piept astfel obÅ£inută e ste formată din straturi de carne ÅŸi pieliÅ£e care însă nu se îndepărtează, ci se despart în două cu ajutorul cuÅ£iÂtului, începand din partea dinspre coloană (pe unde a fost tăiat pieptul la început), formand un fel de buzunar în care se introduce următoarea umÂplutură: carnea, ficatul, ceapa călită, verdeaÅ£a ÅŸi franzela înmuiată se trec toate de două ori prin maÅŸina de tocat. Se adaugă ouă, sare ÅŸi piper, după gust, se amestecă totul bine ÅŸi cu compoziÅ£ia respectivă se umple pieptul de viÅ£el. Se coase deschizătura prin care s-a introdus umplutura, apoi se aÅŸază într-o tavă cu puÅ£ină apă ÅŸi ulei ca să nu se ardă ÅŸi se introduce în cuptor.
In timpul cat pieptul se frige la cuptor, se unge mereu cu jiul (soÂsul) format din tavă, pană cand se rumeneÅŸte uniform. Se serveÅŸte cald sau rece, cu diferite garnituri ÅŸi salate.
Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Se ia un piept de viÅ£el întreg tăiat pe la ÅŸira spinării, căruia i se scot coastele în aÅŸa fel ca să nu se deterioreze (perforeze) carnea aflată între coaste. Pentru aceasta pe partea interioară a pieptului începand de la caÂpătul fiecărei coaste (partea cartilaginoasă), de-a lungul ei, se face cate o tăietură pană la ÅŸira spinării, se dă la o parte pieliÅ£a subÅ£ire care acoperă fiecare coastă în parte, iar acestea se scot ÅŸi se pot folosi la supă.
Bucata de piept astfel obÅ£inută e ste formată din straturi de carne ÅŸi pieliÅ£e care însă nu se îndepărtează, ci se despart în două cu ajutorul cuÅ£iÂtului, începand din partea dinspre coloană (pe unde a fost tăiat pieptul la început), formand un fel de buzunar în care se introduce următoarea umÂplutură: carnea, ficatul, ceapa călită, verdeaÅ£a ÅŸi franzela înmuiată se trec toate de două ori prin maÅŸina de tocat. Se adaugă ouă, sare ÅŸi piper, după gust, se amestecă totul bine ÅŸi cu compoziÅ£ia respectivă se umple pieptul de viÅ£el. Se coase deschizătura prin care s-a introdus umplutura, apoi se aÅŸază într-o tavă cu puÅ£ină apă ÅŸi ulei ca să nu se ardă ÅŸi se introduce în cuptor.
In timpul cat pieptul se frige la cuptor, se unge mereu cu jiul (soÂsul) format din tavă, pană cand se rumeneÅŸte uniform. Se serveÅŸte cald sau rece, cu diferite garnituri ÅŸi salate.
Tag-uri: piept de vitel, ficat de vitel, ceapa, patrunjel |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :