FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 991
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Piept de vitel umplut

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Piept de vitel umplut

 Q:   Intreaba despre Piept de vitel umplut       
Piept de vitel umplut Ingrediente

Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare

Se ia un piept de viţel întreg tăiat pe la şira spinării, căruia i se scot coastele în aşa fel ca să nu se deterioreze (perforeze) carnea aflată între coaste. Pentru aceasta pe partea interioară a pieptului începand de la ca­pătul fiecărei coaste (partea cartilaginoasă), de-a lungul ei, se face cate o tăietură pană la şira spinării, se dă la o parte pieliţa subţire care acoperă fiecare coastă în parte, iar acestea se scot şi se pot folosi la supă.

Bucata de piept astfel obţinută e ste formată din straturi de carne şi pieliţe care însă nu se îndepărtează, ci se despart în două cu ajutorul cuţi­tului, începand din partea dinspre coloană (pe unde a fost tăiat pieptul la început), formand un fel de buzunar în care se introduce următoarea um­plutură: carnea, ficatul, ceapa călită, verdeaţa şi franzela înmuiată se trec toate de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă ouă, sare şi piper, după gust, se amestecă totul bine şi cu compoziţia respectivă se umple pieptul de viţel. Se coase deschizătura prin care s-a introdus umplutura, apoi se aşază într-o tavă cu puţină apă şi ulei ca să nu se ardă şi se introduce în cuptor.

In timpul cat pieptul se frige la cuptor, se unge mereu cu jiul (so­sul) format din tavă, pană cand se rumeneşte uniform. Se serveşte cald sau rece, cu diferite garnituri şi salate.


Tag-uri: piept de vitel, ficat de vitel, ceapa, patrunjel



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :