FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 819
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Peste prajit-reteta de baza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Peste prajit-reteta de baza

 Q:   Intreaba despre Peste prajit-reteta de baza       
Peste prajit-reteta de baza Ingrediente:

Peşte, sare, lapte, făină, ulei şi eventual lămaie.

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub jet de apă la robinet. Se zvantă bine peştele cu un prosop curat, se taie capul şi se dă la o parte (se va folosi pentru ciorbă), iar corpul se taie în felii (bucăţi). Dacă peştele este mare, feliile tranşate se crestează la suprafaţă cu un cuţit bine ascuţit. Se sărează bucăţile şi se lasă să stea 30-40 min, după care se şterg cu un şervet uscat, se ung cu lapte, se trec prin făină amestecată cu boia de ardei dulce şi se prăjesc imediat în ulei încins (într-o tigaie adancă), pe ambele părţi, pană se rumenesc frumos.
Peştele se va prăji frumos şi va avea gust mai bun dacă feliile crude se ung cu zeamă de lămaie sau dacă în laptele cu care se ung feliile se adaugă un ou crud bătut, după care se trec prin făină.
Culoarea peştelui prăjit trebuie să fie galbena-aurie. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzand din gust şi aspect. După ce peştele s-a prăjit, se trage tigaia de pe foc iute şi se lasă pe foc mai slab să se pătrundă înăuntru fără să se parlească pe dinafară.
Peştele care nu este bine prăjit dăunează sănătăţii.
Se serveşte cald sau rece, cu cartofi fierţi natur şi cu felii de lămaie. Peştele servit cald se stropeşte cu unt topit.


Tag-uri: peste sare, faina, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :