Statistics:
Visits: 867 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Peste prajit-reteta de baza
Q: | Intreaba despre Peste prajit-reteta de baza |
Ingrediente:
Peşte, sare, lapte, făină, ulei şi eventual lămaie.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub jet de apă la robinet. Se zvantă bine peştele cu un prosop curat, se taie capul şi se dă la o parte (se va folosi pentru ciorbă), iar corpul se taie în felii (bucăţi). Dacă peştele este mare, feliile tranşate se crestează la suprafaţă cu un cuţit bine ascuţit. Se sărează bucăţile şi se lasă să stea 30-40 min, după care se şterg cu un şervet uscat, se ung cu lapte, se trec prin făină amestecată cu boia de ardei dulce şi se prăjesc imediat în ulei încins (într-o tigaie adancă), pe amb ele părţi, pană se rumenesc frumos.
Peştele se va prăji frumos şi va avea gust mai bun dacă feliile crude se ung cu zeamă de lămaie sau dacă în laptele cu care se ung feliile se adaugă un ou crud bătut, după care se trec prin făină.
Culoarea peştelui prăjit trebuie să fie galbena-aurie. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzand din gust şi aspect. După ce peştele s-a prăjit, se trage tigaia de pe foc iute şi se lasă pe foc mai slab să se pătrundă înăuntru fără să se parlească pe dinafară.
Peştele care nu este bine prăjit dăunează sănătăţii.
Se serveşte cald sau rece, cu cartofi fierţi natur şi cu felii de lămaie. Peştele servit cald se stropeşte cu unt topit.
Peşte, sare, lapte, făină, ulei şi eventual lămaie.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub jet de apă la robinet. Se zvantă bine peştele cu un prosop curat, se taie capul şi se dă la o parte (se va folosi pentru ciorbă), iar corpul se taie în felii (bucăţi). Dacă peştele este mare, feliile tranşate se crestează la suprafaţă cu un cuţit bine ascuţit. Se sărează bucăţile şi se lasă să stea 30-40 min, după care se şterg cu un şervet uscat, se ung cu lapte, se trec prin făină amestecată cu boia de ardei dulce şi se prăjesc imediat în ulei încins (într-o tigaie adancă), pe amb ele părţi, pană se rumenesc frumos.
Peştele se va prăji frumos şi va avea gust mai bun dacă feliile crude se ung cu zeamă de lămaie sau dacă în laptele cu care se ung feliile se adaugă un ou crud bătut, după care se trec prin făină.
Culoarea peştelui prăjit trebuie să fie galbena-aurie. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzand din gust şi aspect. După ce peştele s-a prăjit, se trage tigaia de pe foc iute şi se lasă pe foc mai slab să se pătrundă înăuntru fără să se parlească pe dinafară.
Peştele care nu este bine prăjit dăunează sănătăţii.
Se serveşte cald sau rece, cu cartofi fierţi natur şi cu felii de lămaie. Peştele servit cald se stropeşte cu unt topit.
Tag-uri: peste sare, faina, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :