Statistics:
Visits: 1,200 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu crema de vanilie - cremsnit
Q: | Intreaba despre Placinta cu crema de vanilie - cremsnit |
Cremsnitul este o prajitura din foitaj cu crema de vanilie. Aluatul de foitaj (v. reteta "Foitaj de baza"), dupa ce este pregatit, se taie crud in doua parti egale, din care se intind pe rand, pe planseta presarata cu faina, foi de 1/2 cm grosime, de marimea si forma tavii de copt.
Se aseaza fiecare foaie intr-o tava neunsa, stropita cu putina apa. Se inteapa cu o furculita in cateva locuri pentru a nu se balona si se introduc in cuptorul bine incins. Se coc 12—14 min, pana la rumenire completa.
In caz ca s-au parlit putin, acestea se curata, apoi se aseaza cu fata in sus pe un platou drept, de marimea foitajului. Peste acest foitaj se toarna crema de vanilie in stare fierbinte (v. reteta 1589) si se niveleaza, iar peste crema se aseaza cea de a doua foaie pusa invers, cu fata peste crema.
Se lasa 20—30 min sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit umed. Se pudreaza cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra.
Se aseaza fiecare foaie intr-o tava neunsa, stropita cu putina apa. Se inteapa cu o furculita in cateva locuri pentru a nu se balona si se introduc in cuptorul bine incins. Se coc 12—14 min, pana la rumenire completa.
In caz ca s-au parlit putin, acestea se curata, apoi se aseaza cu fata in sus pe un platou drept, de marimea foitajului. Peste acest foitaj se toarna crema de vanilie in stare fierbinte (v. reteta 1589) si se niveleaza, iar peste crema se aseaza cea de a doua foaie pusa invers, cu fata peste crema.
Se lasa 20—30 min sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit umed. Se pudreaza cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :