Statistics:
Visits: 963 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lintzer cu mere
Q: | Intreaba despre Lintzer cu mere |
Ingrediente
350 g faina, 250 g unt, 300 g zahar, 2 oua, 1 pachetel praf de copt, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura cu varf de gris, scortisoara, 1 kg mere acrisoare.
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un castron, se adauga 150 g unt moale, 200 g zahar, ouale, praf de copt stins cu zeama de lamaie si eventual 2—3 linguri, de lapte daca aluatul este prea tare.
Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 min. In acest interval se prepara umplutura de mere astfel:
merele, curatate de coaja, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita pe foc si se adauga zaharul ramas (100 g), restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce merele lasa zeama, se adauga grisul si se ia compozitia de pe foc.
Din doua treimi de aluat se intinde o foaie dupa marimea tavii dreptunghiulare, cu care se tapeteaza tava, iar deasupra se intinde umplutura de mere. Din restul de aluat se formeaza suluri cu diametrul unui creion si din acestea se construieste deasupra umpluturii un gratar, dupa care se introduce placinta in cuptor la foc potrivit.
Dupa ce se scoate din cuptor si s-a racit putin, se taie in bucati in tava, apoi se aranjeaza pe un platou si se presara cu zahar pudra.
350 g faina, 250 g unt, 300 g zahar, 2 oua, 1 pachetel praf de copt, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura cu varf de gris, scortisoara, 1 kg mere acrisoare.
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un castron, se adauga 150 g unt moale, 200 g zahar, ouale, praf de copt stins cu zeama de lamaie si eventual 2—3 linguri, de lapte daca aluatul este prea tare.
Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 min. In acest interval se prepara umplutura de mere astfel:
merele, curatate de coaja, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita pe foc si se adauga zaharul ramas (100 g), restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce merele lasa zeama, se adauga grisul si se ia compozitia de pe foc.
Din doua treimi de aluat se intinde o foaie dupa marimea tavii dreptunghiulare, cu care se tapeteaza tava, iar deasupra se intinde umplutura de mere. Din restul de aluat se formeaza suluri cu diametrul unui creion si din acestea se construieste deasupra umpluturii un gratar, dupa care se introduce placinta in cuptor la foc potrivit.
Dupa ce se scoate din cuptor si s-a racit putin, se taie in bucati in tava, apoi se aranjeaza pe un platou si se presara cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :