FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 899
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lintzer cu mere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Lintzer cu mere

 Q:   Intreaba despre Lintzer cu mere       
Lintzer cu mere Ingrediente

350 g faina, 250 g unt, 300 g zahar, 2 oua, 1 pachetel praf de copt, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura cu varf de gris, scortisoara, 1 kg mere acrisoare.

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron, se adauga 150 g unt moale, 200 g zahar, ouale, praf de copt stins cu zeama de lamaie si eventual 2—3 linguri, de lapte daca aluatul este prea tare.

Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 min. In acest interval se prepara umplutura de mere astfel:
merele, curatate de coaja, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita pe foc si se adauga zaharul ramas (100 g), restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce merele lasa zeama, se adauga grisul si se ia compozitia de pe foc.

Din doua treimi de aluat se intinde o foaie dupa marimea tavii dreptunghiulare, cu care se tapeteaza tava, iar deasupra se intinde umplutura de mere. Din restul de aluat se formeaza suluri cu diametrul unui creion si din acestea se construieste deasupra umpluturii un gratar, dupa care se introduce placinta in cuptor la foc potrivit.

Dupa ce se scoate din cuptor si s-a racit putin, se taie in bucati in tava, apoi se aranjeaza pe un platou si se presara cu zahar pudra.


Tag-uri: lintzer, mere, placinta



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :