Statistics:
Visits: 1,102 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Strudel cu mere si lamaie
Q: | Intreaba despre Strudel cu mere si lamaie |
Ingrediente
1,5 kg mere, 100 g unt (pentru stropit foaia), 200-300 g zahar, 50 g zahar pudra vanilat, coaja rasa de la o lamaie.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca in reteta precedenta, folosind aceleasi cantitati de componente.
Concomitent cu prepararea aluatului se prepara si merele, care se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se amesteca cu zahar, scortisoara, coaja de lamaie rasa si putin pesmet alb.
Din aluat se intinde pe rand cate o foaie ca in reteta anterioara. Se lasa putin sa se zvante, se stropeste cu unt topit sau cu ulei, se presara cu pesmet alb si deasupra se intind merele pregatite, apoi se ruleaza apucand dintr-o parte fata de masa (pe care s-a intins foaia) si ridicand in sus cat trebuie sa se ruleze strudelul dupa care se taie dupa marimea tavii de copt.
Se aseaza in tava unsa, se unge strudelul pe deasupra cu unt, cu o pana, si se coace in cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca putin, se presara cu zahar pudra si se taie in bucati potrivite.
1,5 kg mere, 100 g unt (pentru stropit foaia), 200-300 g zahar, 50 g zahar pudra vanilat, coaja rasa de la o lamaie.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca in reteta precedenta, folosind aceleasi cantitati de componente.
Concomitent cu prepararea aluatului se prepara si merele, care se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se amesteca cu zahar, scortisoara, coaja de lamaie rasa si putin pesmet alb.
Din aluat se intinde pe rand cate o foaie ca in reteta anterioara. Se lasa putin sa se zvante, se stropeste cu unt topit sau cu ulei, se presara cu pesmet alb si deasupra se intind merele pregatite, apoi se ruleaza apucand dintr-o parte fata de masa (pe care s-a intins foaia) si ridicand in sus cat trebuie sa se ruleze strudelul dupa care se taie dupa marimea tavii de copt.
Se aseaza in tava unsa, se unge strudelul pe deasupra cu unt, cu o pana, si se coace in cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca putin, se presara cu zahar pudra si se taie in bucati potrivite.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :