Statistics:
Visits: 1,152 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru marmelada de mere
Q: | Intreaba despre O reteta pentru marmelada de mere |
Ingrediente
3—4 kg pireu de mere, 1,500 kg zahar.
Mod de preparare
Merele se spala, se inlatura partile stricate, se taie in sferturi, se scot samburii si se aseaza intr-un vas cu apa clocotita, unde se lasa pana ce se inmoaie bine.
Cand s-au racit, se trec prin sita, apasand bine cu o lingura de lemn pana ce trece toata pulpa merelor.
Se aseaza vasul cu pireul la un foc potrivit, amestecand fara intrerupere pana ce a mai scazut; cand incepe sa se ingroase se adauga zaharul.
Dupa 30—35 minute se incearca marmelada si daca este bine legata se trage vasul de pe foc, apoi se toarna marmelada calda in borcane.
3—4 kg pireu de mere, 1,500 kg zahar.
Mod de preparare
Merele se spala, se inlatura partile stricate, se taie in sferturi, se scot samburii si se aseaza intr-un vas cu apa clocotita, unde se lasa pana ce se inmoaie bine.
Cand s-au racit, se trec prin sita, apasand bine cu o lingura de lemn pana ce trece toata pulpa merelor.
Se aseaza vasul cu pireul la un foc potrivit, amestecand fara intrerupere pana ce a mai scazut; cand incepe sa se ingroase se adauga zaharul.
Dupa 30—35 minute se incearca marmelada si daca este bine legata se trage vasul de pe foc, apoi se toarna marmelada calda in borcane.
Tag-uri: marmelada, mere, marmelada de mere |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :