FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 983
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O mie de foi cu pasta de mere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O mie de foi cu pasta de mere

 Q:   Intreaba despre O mie de foi cu pasta de mere       
O mie de foi cu pasta de mereAluatul de foitaj se prepara la fel ca in reteta precedenta, folosind aceleasi componente si cantitati.

Pentru umplutura:
1 kg mere, 300 g zahar tos, 50 g unt, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat.

Se aleg mere acrisoare, se curata de coaja, se taie in felii subtiri sau se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o cratita, la foc, impreuna cu zaharul, untul si putina apa.

Se amesteca, calindu-se pana scad si se leaga putin. Se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zahar vanilat, se amesteca si se lasa sa se raceasca.

Foitajul (aluatul de foitaj) poate fi pregatit si copt din timp. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie de circa 1 cm grosime. Cu un cutit sau cu ruleta se taie din foaie patrate sau romburi cu latura de 6— 8 cm, se aseaza intr-o tava neunsa dar usor stropita cu apa rece, se introduc imediat in cuptorul bine incins si se coc circa 12—14 min.

Dupa coacere foile se despica in doua, intre ele se pune un strat de umplutura de mere apoi se presara deasupra cu zahar pudra.


Tag-uri: foi, pasta, mere



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :