Statistics:
Visits: 1,048 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O mie de foi cu pasta de mere
Q: | Intreaba despre O mie de foi cu pasta de mere |
Aluatul de foitaj se prepara la fel ca in reteta precedenta, folosind aceleasi componente si cantitati.
Pentru umplutura:
1 kg mere, 300 g zahar tos, 50 g unt, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat.
Se aleg mere acrisoare, se curata de coaja, se taie in felii subtiri sau se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o cratita, la foc, impreuna cu zaharul, untul si putina apa.
Se amesteca, calindu-se pana scad si se leaga putin. Se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zahar vanilat, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Foitajul (aluatul de foitaj) poate fi pregatit si copt din timp. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie de circa 1 cm grosime. Cu un cutit sau cu ruleta se taie din foaie patrate sau romburi cu latura de 6— 8 cm, se aseaza intr-o tava neunsa dar usor stropita cu apa rece, se introduc imediat in cuptorul bine incins si se coc circa 12—14 min.
Dupa coacere foile se despica in doua, intre ele se pune un strat de umplutura de mere apoi se presara deasupra cu zahar pudra.
Pentru umplutura:
1 kg mere, 300 g zahar tos, 50 g unt, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat.
Se aleg mere acrisoare, se curata de coaja, se taie in felii subtiri sau se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o cratita, la foc, impreuna cu zaharul, untul si putina apa.
Se amesteca, calindu-se pana scad si se leaga putin. Se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zahar vanilat, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Foitajul (aluatul de foitaj) poate fi pregatit si copt din timp. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie de circa 1 cm grosime. Cu un cutit sau cu ruleta se taie din foaie patrate sau romburi cu latura de 6— 8 cm, se aseaza intr-o tava neunsa dar usor stropita cu apa rece, se introduc imediat in cuptorul bine incins si se coc circa 12—14 min.
Dupa coacere foile se despica in doua, intre ele se pune un strat de umplutura de mere apoi se presara deasupra cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :