FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 970
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Melci rasol

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Melci rasol

 Q:   Intreaba despre Melci rasol       
Melci rasol Ingrediente:

Melci 35-40 buc, cuişoare 1 fir, oţet 9* 75 ml, vin alb 200 ml, morcovi 100 g, ceapă 100 g, piper, sos de usturoi 200 g, unt 50 g, sare.

Cum se prepară:

După tradiţie, melcii se mănâncă numai în lunile care au litera R, deci nu se mănâncă in lunile mai, iunie, iulie şi august. Totuşi se recomandă ca melcii să fie adunaţi abia din luna octombrie şi până în martie. In unele ţări melcii se mănâncă tot anul, dar pentru aceasta ei sunt ţinuţi circa 12-14 zile în plase de sârmă, perioadă în care melcii îşi golesc intestinele. Se spală melcii in mai multe ape, apoi cu un cuţit ascuţit se deschid capacele ce închid unele cochilii. Se pun melcii în apă rece amestecată cu sare şi oţet si se lasă circa două ore, apoi se opăresc cu apă fiartă timp de 5 min, se răcesc şi se spală dia nou. Se pun la fiert în apă cu sare şi vin. Se adaugă morcovii, ceapa, piperul şi 1 fir cuişoare şi se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară melcii, se scot din cochilii şi se taie partea neagră a melcului, care conţine intestinele. Se mănâncă cu sos de usturoi amestecat cu unt topit, câte 6 melci la o porţie.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com


Tag-uri: melci, rasol, sos de usturoi, mancare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 June '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :