Statistics:
Visits: 1,017 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Melci rasol
Q: | Intreaba despre Melci rasol |
Ingrediente:
Melci 35-40 buc, cuişoare 1 fir, oţet 9* 75 ml, vin alb 200 ml, morcovi 100 g, ceapă 100 g, piper, sos de usturoi 200 g, unt 50 g, sare.
Cum se prepară:
După tradiţie, melcii se mănâncă numai în lunile care au litera R, deci nu se mănâncă in lunile mai, iunie, iulie şi august. Totuşi se recomandă ca melcii să fie adunaţi abia din luna octombrie şi până în martie. In unele ţări melcii se mănâncă tot anul, dar pentru aceasta ei sunt ţinuţi circa 12-14 zile în plase de sârmă, perioadă în care melcii îşi golesc intestinele. Se spală melcii in mai multe ape, apoi cu un cuţit ascuţit se deschid capacele ce închid unele cochilii. Se pun melcii în apă rece amestecată cu sare şi oţet si se lasă circa două ore, apoi se opăresc cu apă fiartă timp de 5 min, se răcesc şi se spală dia nou. Se pun la fiert în apă cu sare şi vin. Se adaugă morcovii, ceapa, piperul şi 1 fir cuişoare şi se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară melcii, se scot din cochilii şi se taie partea neagră a melcului, care conţine intestinele. Se mănâncă cu sos de usturoi amestecat cu unt topit, câte 6 melci la o porţie.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Melci 35-40 buc, cuişoare 1 fir, oţet 9* 75 ml, vin alb 200 ml, morcovi 100 g, ceapă 100 g, piper, sos de usturoi 200 g, unt 50 g, sare.
Cum se prepară:
După tradiţie, melcii se mănâncă numai în lunile care au litera R, deci nu se mănâncă in lunile mai, iunie, iulie şi august. Totuşi se recomandă ca melcii să fie adunaţi abia din luna octombrie şi până în martie. In unele ţări melcii se mănâncă tot anul, dar pentru aceasta ei sunt ţinuţi circa 12-14 zile în plase de sârmă, perioadă în care melcii îşi golesc intestinele. Se spală melcii in mai multe ape, apoi cu un cuţit ascuţit se deschid capacele ce închid unele cochilii. Se pun melcii în apă rece amestecată cu sare şi oţet si se lasă circa două ore, apoi se opăresc cu apă fiartă timp de 5 min, se răcesc şi se spală dia nou. Se pun la fiert în apă cu sare şi vin. Se adaugă morcovii, ceapa, piperul şi 1 fir cuişoare şi se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară melcii, se scot din cochilii şi se taie partea neagră a melcului, care conţine intestinele. Se mănâncă cu sos de usturoi amestecat cu unt topit, câte 6 melci la o porţie.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: melci, rasol, sos de usturoi, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 June '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :