Statistics:
Visits: 1,016 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Melci cu sos aioli provensal
Q: | Intreaba despre Melci cu sos aioli provensal |
Ingrediente:
Melci 36-40 buc, ceapă 100 g. morcovi 100 g, vin alb 200 ml, oţet 9° 75 ml, ulei 60 g, usturoi 20 g. ouă 2 buc, lămâie 73 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Melcii se spală in mai multe ape şi se îndepărtează cu vârful unui cuţit peretele ce închide unele cochilii. Se pun melcii în oţet amestecat cu apă rece şi sare şi se lasă circa 2 ore. Se spală din nou, se pun la fiert în apa rece şi se fierb exact 8 min, se scurg, se răcesc şi se spală din nou. După această pregătire se pun melcii la fiert în apă amestecată cu vin, sare, morcovii tăiaţi rondele, ceapa, câţiva căţei de usturoi şi câteva boabe de piper. Se fierb la un foc domol timp de 2 ore, se strecoară melcii, se scot din cochilii şi se taie partea neagră a melcilor care conţine iniestinele. La o porţie se servesc de regulă 6 melci şi o lingură de sos.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Melci 36-40 buc, ceapă 100 g. morcovi 100 g, vin alb 200 ml, oţet 9° 75 ml, ulei 60 g, usturoi 20 g. ouă 2 buc, lămâie 73 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Melcii se spală in mai multe ape şi se îndepărtează cu vârful unui cuţit peretele ce închide unele cochilii. Se pun melcii în oţet amestecat cu apă rece şi sare şi se lasă circa 2 ore. Se spală din nou, se pun la fiert în apa rece şi se fierb exact 8 min, se scurg, se răcesc şi se spală din nou. După această pregătire se pun melcii la fiert în apă amestecată cu vin, sare, morcovii tăiaţi rondele, ceapa, câţiva căţei de usturoi şi câteva boabe de piper. Se fierb la un foc domol timp de 2 ore, se strecoară melcii, se scot din cochilii şi se taie partea neagră a melcilor care conţine iniestinele. La o porţie se servesc de regulă 6 melci şi o lingură de sos.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 June '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :