Statistics:
Visits: 769 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de ciuperci cu rosii
Q: | Intreaba despre Mancare de ciuperci cu rosii |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g ciuperci, 100 g ceapă, 500 g roşii, 100 ml ulei sau unt, sare, piper, verdeaţă.
Mod de prepapare
Se aleg de preferinţă ciuperci mici (de camp sau de crescătorie). Se curăţă şi se taie în două sau în patru, după mărime. Pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece în care s-a pus zeamă de lămaie sau un praf de sare de lămaie şi puţină sare, ca să nu se înnegrească cat stau pană se gătesc. Intre timp, se pune ceapa tăiată mărunt într-o cratiţă cu unt sau cu ulei şi se căleşte pană începe să se îngălbenească, după care se adaugă ciupercile, sare, piper şi împreună se mai călesc 10-15 min. Apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate în bucăţi, se lasă să fiarbă acoperit sau se introduce vasul cu mancare în cuptor. Mancarea se serveşte rece, presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pentru 6 porţii: 600 g ciuperci, 100 g ceapă, 500 g roşii, 100 ml ulei sau unt, sare, piper, verdeaţă.
Mod de prepapare
Se aleg de preferinţă ciuperci mici (de camp sau de crescătorie). Se curăţă şi se taie în două sau în patru, după mărime. Pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece în care s-a pus zeamă de lămaie sau un praf de sare de lămaie şi puţină sare, ca să nu se înnegrească cat stau pană se gătesc. Intre timp, se pune ceapa tăiată mărunt într-o cratiţă cu unt sau cu ulei şi se căleşte pană începe să se îngălbenească, după care se adaugă ciupercile, sare, piper şi împreună se mai călesc 10-15 min. Apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate în bucăţi, se lasă să fiarbă acoperit sau se introduce vasul cu mancare în cuptor. Mancarea se serveşte rece, presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :