Statistics:
Visits: 1,198 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Limba de vaca cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Limba de vaca cu ciuperci |
Ingreriente:
Limbă de vaca 1-1,2 kg, ulei 150 g, făină 50 g, ceapă 150 g, morcovi 150 g, ţelină 100 g, cimbru 1/2 fire, usturoi 25 g, dafin 2 foi, bulion de tomate 50 g, ciuperci proaspete 800 g, unt 100 g, verdeaţă 1 leg, vin 100 ml, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se spală, se sărează, se lasă să stea o oră şi se prăjeşte în ulei. În uleiul rămas se căleşte făina, ceapa tocată, morcovii şi ţelina, tăiate felii. Se stinge cu bulion subţiat cu apă şi se lasă pe foc. Se pune în acest sos limba, se adaugă cimbrul, usturoiul tăiat feliuţe şi foile de dafin şi se lasă să fiarbă circa 2 ore si jumătate. Se scoate limba din sos, se curăţă de pieliţă şi se taie felii subţiri. Sosul şi zarzavatul se trece printr-un pasoar şi se toarnă peste feliile de limbă. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie julien, se călesc în unt şi se pun peste feliile de limbă. Se potriveşte gustul de sare, se adaugă vinul şi se mai fierbe 25 min. La servit se presară cu verdeaţă pe fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Limbă de vaca 1-1,2 kg, ulei 150 g, făină 50 g, ceapă 150 g, morcovi 150 g, ţelină 100 g, cimbru 1/2 fire, usturoi 25 g, dafin 2 foi, bulion de tomate 50 g, ciuperci proaspete 800 g, unt 100 g, verdeaţă 1 leg, vin 100 ml, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se spală, se sărează, se lasă să stea o oră şi se prăjeşte în ulei. În uleiul rămas se căleşte făina, ceapa tocată, morcovii şi ţelina, tăiate felii. Se stinge cu bulion subţiat cu apă şi se lasă pe foc. Se pune în acest sos limba, se adaugă cimbrul, usturoiul tăiat feliuţe şi foile de dafin şi se lasă să fiarbă circa 2 ore si jumătate. Se scoate limba din sos, se curăţă de pieliţă şi se taie felii subţiri. Sosul şi zarzavatul se trece printr-un pasoar şi se toarnă peste feliile de limbă. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie julien, se călesc în unt şi se pun peste feliile de limbă. Se potriveşte gustul de sare, se adaugă vinul şi se mai fierbe 25 min. La servit se presară cu verdeaţă pe fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: limba de vaca, ciuperci, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :