Statistics:
Visits: 2,444 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Limba de porc sau de vaca afumata
Q: | Intreaba despre Limba de porc sau de vaca afumata |
Se pune limba intr-un vas cu apa infierbantata la 60° C in care se tine 2—3 min, dupa care se curata de pielite si de alte resturi din portiunea dinspre gat (radacina limbii).
Se pune apoi intr-un vas cu apa rece, in care se tine 1—2 ore, dupa care se freaca cu un amestec constituit din 40—50 g sare si 2 g silitra (pentru 1 kg de limba).
Dupa aceea se pune intr-un vas si se tine la rece 1—2 zile, apoi se toarna peste ea o saramura rece preparata din 1 L de apa, 15 g sare, 1 foaie de dafin, 10 boabe de piper, 2 g silitra si data intr-un clocot. In aceasta saramura se tine sub presa 8—10 zile, in care timp se intoarce.
Dupa saramurare, limba se scoate, se spala cu apa rece, se zvanta, se gaureste intr-o parte, se leaga cu o sfoara si se da la fum cald, pentru 2—3 zile. Inainte de consumare limba se fierbe.
Se pune apoi intr-un vas cu apa rece, in care se tine 1—2 ore, dupa care se freaca cu un amestec constituit din 40—50 g sare si 2 g silitra (pentru 1 kg de limba).
Dupa aceea se pune intr-un vas si se tine la rece 1—2 zile, apoi se toarna peste ea o saramura rece preparata din 1 L de apa, 15 g sare, 1 foaie de dafin, 10 boabe de piper, 2 g silitra si data intr-un clocot. In aceasta saramura se tine sub presa 8—10 zile, in care timp se intoarce.
Dupa saramurare, limba se scoate, se spala cu apa rece, se zvanta, se gaureste intr-o parte, se leaga cu o sfoara si se da la fum cald, pentru 2—3 zile. Inainte de consumare limba se fierbe.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :