FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,100
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lichior de anason sau de chimen

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Lichior de anason sau de chimen

 Q:   Intreaba despre Lichior de anason sau de chimen       
Lichior de anason sau de chimenIngrediente

700 g zahar, 20 g anason sau chimen, 1/2 l de apa, 1/2 l alcool.

Mod de preparare

Chimenul sau anasonul se alege, se spala, se scurge de apa si se pune la uscat. In momentul pregatirii lichiorului se pune zaharul intr-o cratita si se amesteca pe foc domol pana incepe sa se caramelizeze, se adauga chimenul sau anasonul si se stinge cu 1/2 l apa.

Se acopera si se lasa sa fiarba 5—6 min, dupa care se strecoara in alt vas. Se adauga alcoolul si se da din nou intr-un clocot. Se serveste fierbinte sau se toarna in sticla, se astupa cu un dop de pluta si se pastreaza.
Acest lichior poate fi mai tare sau mai slab, depinde de dorinta.

Pentru aceasta se micsoreaza sau se mareste cantitatea de apa cu care se stinge zaharul caramelizat. Daca se prefera ca lichiorul sa fie mai dulce,
se mai adauga zahar, dupa ce s-a stins cel caramelizat, si inca 1/2 l apa.


Tag-uri: lichior de anason, chimen



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :