Statistics:
Visits: 1,100 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lichior de anason sau de chimen
Q: | Intreaba despre Lichior de anason sau de chimen |
Ingrediente
700 g zahar, 20 g anason sau chimen, 1/2 l de apa, 1/2 l alcool.
Mod de preparare
Chimenul sau anasonul se alege, se spala, se scurge de apa si se pune la uscat. In momentul pregatirii lichiorului se pune zaharul intr-o cratita si se amesteca pe foc domol pana incepe sa se caramelizeze, se adauga chimenul sau anasonul si se stinge cu 1/2 l apa.
Se acopera si se lasa sa fiarba 5—6 min, dupa care se strecoara in alt vas. Se adauga alcoolul si se da din nou intr-un clocot. Se serveste fierbinte sau se toarna in sticla, se astupa cu un dop de pluta si se pastreaza.
Acest lichior poate fi mai tare sau mai slab, depinde de dorinta.
Pentru aceasta se micsoreaza sau se mareste cantitatea de apa cu care se stinge zaharul caramelizat. Daca se prefera ca lichiorul sa fie mai dulce,
se mai adauga zahar, dupa ce s-a stins cel caramelizat, si inca 1/2 l apa.
700 g zahar, 20 g anason sau chimen, 1/2 l de apa, 1/2 l alcool.
Mod de preparare
Chimenul sau anasonul se alege, se spala, se scurge de apa si se pune la uscat. In momentul pregatirii lichiorului se pune zaharul intr-o cratita si se amesteca pe foc domol pana incepe sa se caramelizeze, se adauga chimenul sau anasonul si se stinge cu 1/2 l apa.
Se acopera si se lasa sa fiarba 5—6 min, dupa care se strecoara in alt vas. Se adauga alcoolul si se da din nou intr-un clocot. Se serveste fierbinte sau se toarna in sticla, se astupa cu un dop de pluta si se pastreaza.
Acest lichior poate fi mai tare sau mai slab, depinde de dorinta.
Pentru aceasta se micsoreaza sau se mareste cantitatea de apa cu care se stinge zaharul caramelizat. Daca se prefera ca lichiorul sa fie mai dulce,
se mai adauga zahar, dupa ce s-a stins cel caramelizat, si inca 1/2 l apa.
Tag-uri: lichior de anason, chimen |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :