Statistics:
Visits: 1,022 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosi din cartofi-desert
Q: | Intreaba despre Gogosi din cartofi-desert |
Ingrediente
500 g făină, 600 g cartofi, 400 ml lapte, 2-3 ouă, 50 g drojdie de bere, 100 g zahăr, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, sare, ulei pentru prăjit.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi în coajă se curăţă şi după ce s-au răcit se dau prin răzătoarea măruntă sau se trec prin maşina de tocat. Se dizolvă drojdia cu 2-3 linguri de lapte călduţ, se adaugă 1 lingură de făină cu varf şi 1 linguriţă de zahăr. Se lasă la loc călduţ să crească. După ce drojdia a crescut, se adaugă restul de făină, lapte, zahăr, 2-3 ouă, sare, untul topit şi se amestecă frămantand, apoi se mai lasă să crească la loc călduţ.
Cand a crescut bine, se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se întinde o foaie de 1 cm grosime din care se decupează rondele cu gura unui pahar sau cu o formă de tablă. Rondelele decupate se lasă la loc călduţ 20-30 min, după care se prăjesc în ulei bine încălzit. La servire se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
500 g făină, 600 g cartofi, 400 ml lapte, 2-3 ouă, 50 g drojdie de bere, 100 g zahăr, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, sare, ulei pentru prăjit.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi în coajă se curăţă şi după ce s-au răcit se dau prin răzătoarea măruntă sau se trec prin maşina de tocat. Se dizolvă drojdia cu 2-3 linguri de lapte călduţ, se adaugă 1 lingură de făină cu varf şi 1 linguriţă de zahăr. Se lasă la loc călduţ să crească. După ce drojdia a crescut, se adaugă restul de făină, lapte, zahăr, 2-3 ouă, sare, untul topit şi se amestecă frămantand, apoi se mai lasă să crească la loc călduţ.
Cand a crescut bine, se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se întinde o foaie de 1 cm grosime din care se decupează rondele cu gura unui pahar sau cu o formă de tablă. Rondelele decupate se lasă la loc călduţ 20-30 min, după care se prăjesc în ulei bine încălzit. La servire se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :