Statistics:
Visits: 1,087 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosi din aluat oparit
Q: | Intreaba despre Gogosi din aluat oparit |
Ingrediente :
Făină 300 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, untură 250 g, zahăr pudră 100 g, sirop de zmeură 350 g.
Mod de preparare :
Laptele se pune la fiert împreună cu untul, zahărul ÅŸi puÅ£ină sare. Cand a dat în clocot, se toarnă toată făina deodată ÅŸi se amestecă repede cu o paletă, pană ce coca se deslipeÅŸte de pe pereÅ£i ÅŸi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc ÅŸi se amestecă în continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare, pană ce acesta s-a încorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moaÂle pentru a putea fi lucrat cu uÅŸurinţă. Se iau cu o linguriţă bucăţi de cocă de mărimea unei nuci ÅŸi se prăjesc în untură fierbinte, se rumenesc pe ambele părÅ£i se scot cu o spumieră pe un platou ÅŸi se presară cu zahăr pudră. La servit se adaugă sirop la fiecare porÅ£ie.
Făină 300 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, untură 250 g, zahăr pudră 100 g, sirop de zmeură 350 g.
Mod de preparare :
Laptele se pune la fiert împreună cu untul, zahărul ÅŸi puÅ£ină sare. Cand a dat în clocot, se toarnă toată făina deodată ÅŸi se amestecă repede cu o paletă, pană ce coca se deslipeÅŸte de pe pereÅ£i ÅŸi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc ÅŸi se amestecă în continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare, pană ce acesta s-a încorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moaÂle pentru a putea fi lucrat cu uÅŸurinţă. Se iau cu o linguriţă bucăţi de cocă de mărimea unei nuci ÅŸi se prăjesc în untură fierbinte, se rumenesc pe ambele părÅ£i se scot cu o spumieră pe un platou ÅŸi se presară cu zahăr pudră. La servit se adaugă sirop la fiecare porÅ£ie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :