Statistics:
Visits: 995 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fursecuri din compozitie de turta dulce
Q: | Intreaba despre Fursecuri din compozitie de turta dulce |
Ingrediente
500 g faina, 200 g miere de albine, 300 g zahar tos, 50 g unt, 3-4 oua, 200 g miez de nuca, 1 lamaie, 112 pachetel praf de copt, 1 varf de cutit de sare, scortisoara, ienibahar si zahar vanilat.
Mod de preparare
Se toarna galbenusurile intr-un castron, se adauga 200 g zahar si se freaca 5—6 min, dupa care se adauga mierea incalzita putin, untul, coaja de lamaie rasa, praful de copt sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie, sare si restul de mirodeniii dupa plac.
La urma se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul 2—3 ore sa se odihneasca, dupa care se pune pe o planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime, din care se decupeaza cu diferite forme de tabla figurine.
Acestea se ung pe deasupra cu albus de ou, se presara apoi cu miez de nuca taiat cat mai marunt si amestecat cu restul de zahar (100 g), dupa care se aseaza in tavi neunse si se coc pe rand in cuptor la foc domol, pana se rumenesc putin.
Sunt mai crocante si mai bune dupa 2—3 zile.
500 g faina, 200 g miere de albine, 300 g zahar tos, 50 g unt, 3-4 oua, 200 g miez de nuca, 1 lamaie, 112 pachetel praf de copt, 1 varf de cutit de sare, scortisoara, ienibahar si zahar vanilat.
Mod de preparare
Se toarna galbenusurile intr-un castron, se adauga 200 g zahar si se freaca 5—6 min, dupa care se adauga mierea incalzita putin, untul, coaja de lamaie rasa, praful de copt sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie, sare si restul de mirodeniii dupa plac.
La urma se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul 2—3 ore sa se odihneasca, dupa care se pune pe o planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime, din care se decupeaza cu diferite forme de tabla figurine.
Acestea se ung pe deasupra cu albus de ou, se presara apoi cu miez de nuca taiat cat mai marunt si amestecat cu restul de zahar (100 g), dupa care se aseaza in tavi neunse si se coc pe rand in cuptor la foc domol, pana se rumenesc putin.
Sunt mai crocante si mai bune dupa 2—3 zile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :