Statistics:
Visits: 1,288 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pricomigdale cu nuci
Q: | Intreaba despre Pricomigdale cu nuci |
Ingrediente
6 albusuri, 300 g zahar, 200 g miez de nuca, 30 g faina, 10 picaturi esenta de migdale sau coniac, 20 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se da miezul de nuca prin masina de macinat nuci, se amesteca cu zaharul, apoi se adauga albusurile nebatute si se incalzeste compozitia pe masina de gatit pana se infierbanta bine, amestecand continuu cu o lopatica sau cu o lingura de lemn.
Se lasa sa se raceasca amestecand mereu, apoi se adauga esenta de migdale si faina. Se imbraca o tava cu hartie si cu ajutorul unui cornet se toarna compozitia sub forma de gramajoare mici, rotunde.
Se presara deasupra cu zahar pudra si se coc la foc potrivit. Pricomigdalele coapte se dezlipesc cu grija, intorcandu-se hartia cu fata in jos si udand-o cu o pensula inmuiata in apa. Daca din aceasta compozitie se toarna pricomigdale mici (cat un inel), ele se pot lipi cate doua cu marmelada la mijloc, obtinandu-se fursecuri pricomigdale.
6 albusuri, 300 g zahar, 200 g miez de nuca, 30 g faina, 10 picaturi esenta de migdale sau coniac, 20 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se da miezul de nuca prin masina de macinat nuci, se amesteca cu zaharul, apoi se adauga albusurile nebatute si se incalzeste compozitia pe masina de gatit pana se infierbanta bine, amestecand continuu cu o lopatica sau cu o lingura de lemn.
Se lasa sa se raceasca amestecand mereu, apoi se adauga esenta de migdale si faina. Se imbraca o tava cu hartie si cu ajutorul unui cornet se toarna compozitia sub forma de gramajoare mici, rotunde.
Se presara deasupra cu zahar pudra si se coc la foc potrivit. Pricomigdalele coapte se dezlipesc cu grija, intorcandu-se hartia cu fata in jos si udand-o cu o pensula inmuiata in apa. Daca din aceasta compozitie se toarna pricomigdale mici (cat un inel), ele se pot lipi cate doua cu marmelada la mijloc, obtinandu-se fursecuri pricomigdale.
Tag-uri: pricomigdale, nuci, fursecuri |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :