Statistics:
Visits: 1,143 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bezele cu nuci - fursecuri
Q: | Intreaba despre Bezele cu nuci - fursecuri |
Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 1 pachetel zahar vanilat, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Albusurile proaspete se separa cu atentie de galbenusuri, in asa fel ca sa nu cada in albusuri nici un pic de galbenus, dupa care se tin 20— 30 min la frigider, apoi se toarna intr-un cazanel sau intr-un castron si se bat cu un tel de sarma pana incep sa se spumeze; se adauga zaharul treptat si se bat in continuare, pana se obtine o spuma compacta.
Se adauga miezul de nuca bine uscat si dat prin masina de nuci, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si se amesteca lejer si cat mai putin, ca sa nu se lase albusul.
Compozitia obtinuta se toarna sub forma de gogosele de marimea unei nuci mici intr-o tava tapetata cu hartie ve lina. Turnarea se face cu ajutorul unui pos sau a unui cornet de hartie de pergament in varful caruia se fixeaza un dui sau un sprit mai deschis.
Gogoselele, distantate intre ele ca sa nu se lipeasca, se coc imediat la foc foarte slab pana se usuca bine. Se recomanda ca la inceputul coacerii, pana ce bezelele cresc si prind putina coaja, sa se lase usa cuptorului intredeschisa putin.
Cand sunt gata se, dezlipesc usor cu varful unui cutit si se pastreaza la loc uscat, pana la intrebuintare.
4 albusuri, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 1 pachetel zahar vanilat, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Albusurile proaspete se separa cu atentie de galbenusuri, in asa fel ca sa nu cada in albusuri nici un pic de galbenus, dupa care se tin 20— 30 min la frigider, apoi se toarna intr-un cazanel sau intr-un castron si se bat cu un tel de sarma pana incep sa se spumeze; se adauga zaharul treptat si se bat in continuare, pana se obtine o spuma compacta.
Se adauga miezul de nuca bine uscat si dat prin masina de nuci, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si se amesteca lejer si cat mai putin, ca sa nu se lase albusul.
Compozitia obtinuta se toarna sub forma de gogosele de marimea unei nuci mici intr-o tava tapetata cu hartie ve lina. Turnarea se face cu ajutorul unui pos sau a unui cornet de hartie de pergament in varful caruia se fixeaza un dui sau un sprit mai deschis.
Gogoselele, distantate intre ele ca sa nu se lipeasca, se coc imediat la foc foarte slab pana se usuca bine. Se recomanda ca la inceputul coacerii, pana ce bezelele cresc si prind putina coaja, sa se lase usa cuptorului intredeschisa putin.
Cand sunt gata se, dezlipesc usor cu varful unui cutit si se pastreaza la loc uscat, pana la intrebuintare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :