FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,068
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bezele cu nuci - fursecuri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bezele cu nuci - fursecuri

 Q:   Intreaba despre Bezele cu nuci - fursecuri       
Bezele cu nuci - fursecuriIngrediente

4 albusuri, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 1 pachetel zahar vanilat, coaja rasa de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Albusurile proaspete se separa cu atentie de galbenusuri, in asa fel ca sa nu cada in albusuri nici un pic de galbenus, dupa care se tin 20— 30 min la frigider, apoi se toarna intr-un cazanel sau intr-un castron si se bat cu un tel de sarma pana incep sa se spumeze; se adauga zaharul treptat si se bat in continuare, pana se obtine o spuma compacta.

Se adauga miezul de nuca bine uscat si dat prin masina de nuci, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si se amesteca lejer si cat mai putin, ca sa nu se lase albusul.

Compozitia obtinuta se toarna sub forma de gogosele de marimea unei nuci mici intr-o tava tapetata cu hartie velina. Turnarea se face cu ajutorul unui pos sau a unui cornet de hartie de pergament in varful caruia se fixeaza un dui sau un sprit mai deschis.

Gogoselele, distantate intre ele ca sa nu se lipeasca, se coc imediat la foc foarte slab pana se usuca bine. Se recomanda ca la inceputul coacerii, pana ce bezelele cresc si prind putina coaja, sa se lase usa cuptorului intredeschisa putin.

Cand sunt gata se, dezlipesc usor cu varful unui cutit si se pastreaza la loc uscat, pana la intrebuintare.


Tag-uri: bezele, nuci, fursecuri



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :