Statistics:
Visits: 914 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varietatile ceaiului
Q: | Intreaba despre Varietatile ceaiului |
Daca esti in cautarea unei cai usoare si delicioase prin care sa-ti asiguri antioxidantii de care ai nevoie pentru a te pastra in forma si a fi sanatoasa, atunci bea cu incredere cat mai mult ceai. Un proverb care dateaza inca de pe vremea anticilor chinezi afirma ca cine bea ceai este frumos. Iar veridicitatea acestui proverb este demonstrata dupa mii de ani de cand chinezii au inceput sa bea aceasta licoare. Legenda spune ca tot acestia au fost cei care au inventat ceaiul. Cei care beau ceai sunt frumoasi prin prisma faptului ca sunt foarte sanatosi, iar sanatatea este data de ceai, aceasta licoare de-a dreptul magica.
Motivul principal pentru care medicii generalisti, nutritionisti si mai ales adeptii metodelor homeopate insista asupra beneficiilor ceaiului, tine de faptul ca acesta este o metoda naturala sanatoasa de hidratare. In plus, daca-l bei zilnic si fara zahar sau lapte, ceaiul nu contine deloc calorii. Este de altfel si aliatul perfect pentru a te mentine in forma, ceaiul verde fiind un puternic detoxifiant.
Cercetarile specialistilor au aratat ca cei ce consuma frecvent ceai au redus aproape la jumatate nivelul colesterolului care se poate aseza pe artere, provocand infarctul.
Ceaiul alb este mai putin cunoscut in lume, insa este un adevarat best-seller in China. Este obtinut din frunze tinere care au trecut printr-un proces de oxidare, de vreme ce au fort tinute departe de lumina pentru a impiedica formarea clorofilei.
Ceaiul rosu are o culoare inchisa si un gust putenic si distinct. Poate fi consumat simplu sau cu zahar, cu lamaie sau cu lapte.
Ceaiul negru este o sursa naturala de antioxidanti denumiti flavonoizi, care neutralizeaza radicalii liberi ce contribuie la imbatranirea prematura a organismului. Acest fel de ceai mai contine teanina si teina. Teina este o substanata care se gaseste si in cafea, iar consumand pana la 8 cesti pe parcursul unei zile, vei avea parte de suficienta cafeina ca sa te pastrezi invigorata si asta fara nici un efect secundar. Teanina in schimb, se gaseste aproape exclusiv in ceai si este un aminoacid prezent in mod natural in frunzele de ceai care te ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi.
Kukicha este ca si ceaiul alb, acest sortiment fiind mai popular in tarile asiatice, mai ales in Japonia. Vei gasi un corespondent si in magazinele de la noi. Kukicha mai este numit si Ceaiul de iarna si este facut din ramurele uscate ale plantei de ceai. Este si pe lista recomandarilor macrobiotice.
Sursa Imaginii - teatimenashville.com
Motivul principal pentru care medicii generalisti, nutritionisti si mai ales adeptii metodelor homeopate insista asupra beneficiilor ceaiului, tine de faptul ca acesta este o metoda naturala sanatoasa de hidratare. In plus, daca-l bei zilnic si fara zahar sau lapte, ceaiul nu contine deloc calorii. Este de altfel si aliatul perfect pentru a te mentine in forma, ceaiul verde fiind un puternic detoxifiant.
Cercetarile specialistilor au aratat ca cei ce consuma frecvent ceai au redus aproape la jumatate nivelul colesterolului care se poate aseza pe artere, provocand infarctul.
Ceaiul alb este mai putin cunoscut in lume, insa este un adevarat best-seller in China. Este obtinut din frunze tinere care au trecut printr-un proces de oxidare, de vreme ce au fort tinute departe de lumina pentru a impiedica formarea clorofilei.
Ceaiul rosu are o culoare inchisa si un gust putenic si distinct. Poate fi consumat simplu sau cu zahar, cu lamaie sau cu lapte.
Ceaiul negru este o sursa naturala de antioxidanti denumiti flavonoizi, care neutralizeaza radicalii liberi ce contribuie la imbatranirea prematura a organismului. Acest fel de ceai mai contine teanina si teina. Teina este o substanata care se gaseste si in cafea, iar consumand pana la 8 cesti pe parcursul unei zile, vei avea parte de suficienta cafeina ca sa te pastrezi invigorata si asta fara nici un efect secundar. Teanina in schimb, se gaseste aproape exclusiv in ceai si este un aminoacid prezent in mod natural in frunzele de ceai care te ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi.
Kukicha este ca si ceaiul alb, acest sortiment fiind mai popular in tarile asiatice, mai ales in Japonia. Vei gasi un corespondent si in magazinele de la noi. Kukicha mai este numit si Ceaiul de iarna si este facut din ramurele uscate ale plantei de ceai. Este si pe lista recomandarilor macrobiotice.
Sursa Imaginii - teatimenashville.com
Tag-uri: antioxidanti, sanatate |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :