Statistics:
Visits: 2,715 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Praline de nuci, de arahide sau de alune
Q: | Intreaba despre Praline de nuci, de arahide sau de alune |
Miezul de nuca sau de alune se tine intai la cuptor, amestecandu-se pana se prajeste putin, dupa care se indeparteaza pielitele. Intre timp, zaharul se pune intr-o tigaie la foc domol si se amesteca pana se topeste si capata o culoare maro deschis.
In acest moment se adauga in caramel nucile sau alunele (fara cojile subtiri) si se amesteca repede pana se glaseaza uniform. Dupa aceea se ia de pe foc, se rastoarna pe o placa de marmura sau pe un platou mai mare, uns foarte putin cu unt sau ulei, iar dupa racire se sfarama cu sucitorul sau se piseaza in piulita, dupa care se cerne.
Aceste praline se intrebuinteaza la diferite creme, la inghetate, la torturi, fursecuri etc.
In acest moment se adauga in caramel nucile sau alunele (fara cojile subtiri) si se amesteca repede pana se glaseaza uniform. Dupa aceea se ia de pe foc, se rastoarna pe o placa de marmura sau pe un platou mai mare, uns foarte putin cu unt sau ulei, iar dupa racire se sfarama cu sucitorul sau se piseaza in piulita, dupa care se cerne.
Aceste praline se intrebuinteaza la diferite creme, la inghetate, la torturi, fursecuri etc.
Tag-uri: praline, arahide, alune, praline de nuci |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :