Statistics:
Visits: 870 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de curcan la tava
Q: | Intreaba despre Friptura de curcan la tava |
Ingrediente
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Dacă curcanul este mai bătran, după ce s-a curăţat de pene ÅŸi s-au scos măruntaiele, trebuie Å£inut la rece 2-3 zile, să se frăgezească. Apoi se taie sau se lasă întreg, se spală bine, se ÅŸterge cu un ÅŸervet uscat, se freacă în interior cu o bucată de lămaie, se sărează, se unge în interior ÅŸi pe deasupra cu untură sau cu ulei ÅŸi se aÅŸază într-o tavă în care s-a pus o lingură de untură ÅŸi 1/2 pahar de apă. Se introduce în cuptorul bine încălzit, avînd grijă ca în timpul frigerii să se întoarcă curcanul cand pe o parte, cand pe cealaltă, ca să se frigà „Æ’ peste tot. De asemenea, se adaugă din cand în cand cate puÅ£ină apă caldă, altfel se arde grăsimea din tavă cu care se unge mereu friptura. Dacă s-a rumenit prea repede, curcanul se înveleÅŸte cu o coală de hartie albă sau cu pergament bine uns cu grăsime ÅŸi se continuă frigerea pană carnea devine fragedă.
In locul hartiei este mai practic să se învelească curcanul cu o foaie făcută dintr-o cocă de făină cu apă. După ce curcanul s-a fript, se scoate din tavă, sosul se strecoară, iar el se taie astfel: mai întai pieptul în felii subţiri, apoi pulpele în bucăţi. La servire se pune cate o bucată de pulpă, iar peste ea se pun felii de piept, garnisindu-se cu diferite garnituri de cartofi sau de legume, iar sosul strecurat din tavă se toarnă peste carne.
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Dacă curcanul este mai bătran, după ce s-a curăţat de pene ÅŸi s-au scos măruntaiele, trebuie Å£inut la rece 2-3 zile, să se frăgezească. Apoi se taie sau se lasă întreg, se spală bine, se ÅŸterge cu un ÅŸervet uscat, se freacă în interior cu o bucată de lămaie, se sărează, se unge în interior ÅŸi pe deasupra cu untură sau cu ulei ÅŸi se aÅŸază într-o tavă în care s-a pus o lingură de untură ÅŸi 1/2 pahar de apă. Se introduce în cuptorul bine încălzit, avînd grijă ca în timpul frigerii să se întoarcă curcanul cand pe o parte, cand pe cealaltă, ca să se frigà „Æ’ peste tot. De asemenea, se adaugă din cand în cand cate puÅ£ină apă caldă, altfel se arde grăsimea din tavă cu care se unge mereu friptura. Dacă s-a rumenit prea repede, curcanul se înveleÅŸte cu o coală de hartie albă sau cu pergament bine uns cu grăsime ÅŸi se continuă frigerea pană carnea devine fragedă.
In locul hartiei este mai practic să se învelească curcanul cu o foaie făcută dintr-o cocă de făină cu apă. După ce curcanul s-a fript, se scoate din tavă, sosul se strecoară, iar el se taie astfel: mai întai pieptul în felii subţiri, apoi pulpele în bucăţi. La servire se pune cate o bucată de pulpă, iar peste ea se pun felii de piept, garnisindu-se cu diferite garnituri de cartofi sau de legume, iar sosul strecurat din tavă se toarnă peste carne.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :