Statistics:
Visits: 808 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de curcan la tava
Q: | Intreaba despre Friptura de curcan la tava |
Ingrediente
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Dacă curcanul este mai bătran, după ce s-a curăţat de pene şi s-au scos măruntaiele, trebuie ţinut la rece 2-3 zile, să se frăgezească. Apoi se taie sau se lasă întreg, se spală bine, se şterge cu un şervet uscat, se freacă în interior cu o bucată de lămaie, se sărează, se unge în interior şi pe deasupra cu untură sau cu ulei şi se aşază într-o tavă în care s-a pus o lingură de untură şi 1/2 pahar de apă. Se introduce în cuptorul bine încălzit, avînd grijă ca în timpul frigerii să se întoarcă curcanul cand pe o parte, cand pe cealaltă, ca să se frigă peste tot. De asemenea, se adaugă din cand în cand cate puţină apă caldă, altfel se arde grăsimea din tavă cu care se unge mereu friptura. Dacă s-a rumenit prea repede, curcanul se înveleşte cu o coală de hartie albă sau cu pergament bine uns cu grăsime şi se continuă frigerea pană carnea devine fragedă.
In locul hartiei este mai practic să se învelească curcanul cu o foaie făcută dintr-o cocă de făină cu apă. După ce curcanul s-a fript, se scoate din tavă, sosul se strecoară, iar el se taie astfel: mai întai pieptul în felii subţiri, apoi pulpele în bucăţi. La servire se pune cate o bucată de pulpă, iar peste ea se pun felii de piept, garnisindu-se cu diferite garnituri de cartofi sau de legume, iar sosul strecurat din tavă se toarnă peste carne.
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Dacă curcanul este mai bătran, după ce s-a curăţat de pene şi s-au scos măruntaiele, trebuie ţinut la rece 2-3 zile, să se frăgezească. Apoi se taie sau se lasă întreg, se spală bine, se şterge cu un şervet uscat, se freacă în interior cu o bucată de lămaie, se sărează, se unge în interior şi pe deasupra cu untură sau cu ulei şi se aşază într-o tavă în care s-a pus o lingură de untură şi 1/2 pahar de apă. Se introduce în cuptorul bine încălzit, avînd grijă ca în timpul frigerii să se întoarcă curcanul cand pe o parte, cand pe cealaltă, ca să se frigă peste tot. De asemenea, se adaugă din cand în cand cate puţină apă caldă, altfel se arde grăsimea din tavă cu care se unge mereu friptura. Dacă s-a rumenit prea repede, curcanul se înveleşte cu o coală de hartie albă sau cu pergament bine uns cu grăsime şi se continuă frigerea pană carnea devine fragedă.
In locul hartiei este mai practic să se învelească curcanul cu o foaie făcută dintr-o cocă de făină cu apă. După ce curcanul s-a fript, se scoate din tavă, sosul se strecoară, iar el se taie astfel: mai întai pieptul în felii subţiri, apoi pulpele în bucăţi. La servire se pune cate o bucată de pulpă, iar peste ea se pun felii de piept, garnisindu-se cu diferite garnituri de cartofi sau de legume, iar sosul strecurat din tavă se toarnă peste carne.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :