FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 808
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura de curcan la tava

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura de curcan la tava

 Q:   Intreaba despre Friptura de curcan la tava       
Friptura de curcan la tava Ingrediente

1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.

Mod de preparare

Dacă curcanul este mai bătran, după ce s-a curăţat de pene şi s-au scos măruntaiele, trebuie ţinut la rece 2-3 zile, să se frăgezească. Apoi se taie sau se lasă întreg, se spală bine, se şterge cu un şervet uscat, se freacă în interior cu o bucată de lămaie, se sărează, se unge în interior şi pe deasupra cu untură sau cu ulei şi se aşază într-o tavă în care s-a pus o lingură de untură şi 1/2 pahar de apă. Se introduce în cuptorul bine încălzit, avînd grijă ca în timpul frigerii să se întoarcă curcanul cand pe o parte, cand pe cealaltă, ca să se frigă peste tot. De asemenea, se adaugă din cand în cand cate puţină apă caldă, altfel se arde grăsimea din tavă cu care se unge mereu friptura. Dacă s-a rumenit prea repede, curcanul se înveleşte cu o coală de hartie albă sau cu pergament bine uns cu grăsime şi se continuă frigerea pană carnea devine fragedă.

In locul hartiei este mai practic să se învelească curcanul cu o foaie făcută dintr-o cocă de făină cu apă. După ce curcanul s-a fript, se scoate din tavă, sosul se strecoară, iar el se taie astfel: mai întai pieptul în felii subţiri, apoi pulpele în bucăţi. La servire se pune cate o bucată de pulpă, iar peste ea se pun felii de piept, garnisindu-se cu diferite garnituri de cartofi sau de legume, iar sosul strecurat din tavă se toarnă peste carne.


Tag-uri: friptura, curcan, untura, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :