Statistics:
Visits: 988 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Foi crocante pentru tort
Q: | Intreaba despre Foi crocante pentru tort |
Ingrediente
400 g faina, 200 g unt, 150 g zahar, 2-3 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, putina sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt.
Mod de preparare
Se cerne pe o planseta faina si se face o gropita la mijloc, in ea punandu-se zaharul pudra, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul.
Se framanta bine totul, dupa care din aluat se intind foi subtiri de marimea fundului formei si se coc pe rand, separat. Se poate intinde o foaie subtire de marimea unei tavi dreptunghiulare mari, care imediat ce s-a copt se taie in patru, obtinandu-se patru foi patrate.
Aceste foi nu se insiropeaza. Ele sunt mai crocante daca stau 2—3 zile.
400 g faina, 200 g unt, 150 g zahar, 2-3 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, putina sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt.
Mod de preparare
Se cerne pe o planseta faina si se face o gropita la mijloc, in ea punandu-se zaharul pudra, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul.
Se framanta bine totul, dupa care din aluat se intind foi subtiri de marimea fundului formei si se coc pe rand, separat. Se poate intinde o foaie subtire de marimea unei tavi dreptunghiulare mari, care imediat ce s-a copt se taie in patru, obtinandu-se patru foi patrate.
Aceste foi nu se insiropeaza. Ele sunt mai crocante daca stau 2—3 zile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :