Statistics:
Visits: 1,050 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
File de salau gratinat
Q: | Intreaba despre File de salau gratinat |
Ingrediente:
Pentru 6 porţii: 1,200 kg şalău, 100 g unt, 60 g făină, 1/2 I lapte, 2 ouă, 60 g caşcaval, 1/2 pahar vin, ceapă, sare, piper.
Mod de preparare:
După ce peştele a fost curăţat, se scot fileuri, se sărează şi se înăbuşă în puţin unt, ceapă tăiată foarte mărunt şi vin. Intre timp se pregăteşte sosul din restul de unt, făină şi lapte, apoi se mai adaugă ouăle, sare şi piper, după gust. Se unge cu unt un platou care rezistă la cuptor sau un vas de sticlă rezistentă la foc (Jena), în care se pune o parte din sos şi se întinde pe fund, după care se aşează fileurile de peşte, iar peste ele se toarnă restul de sos, se presară cu caşcaval ras, se stropeşte cu unt şi se introduce în cuptor. Se ţine în cuptor pană se gratinează.
Pentru 6 porţii: 1,200 kg şalău, 100 g unt, 60 g făină, 1/2 I lapte, 2 ouă, 60 g caşcaval, 1/2 pahar vin, ceapă, sare, piper.
Mod de preparare:
După ce peştele a fost curăţat, se scot fileuri, se sărează şi se înăbuşă în puţin unt, ceapă tăiată foarte mărunt şi vin. Intre timp se pregăteşte sosul din restul de unt, făină şi lapte, apoi se mai adaugă ouăle, sare şi piper, după gust. Se unge cu unt un platou care rezistă la cuptor sau un vas de sticlă rezistentă la foc (Jena), în care se pune o parte din sos şi se întinde pe fund, după care se aşează fileurile de peşte, iar peste ele se toarnă restul de sos, se presară cu caşcaval ras, se stropeşte cu unt şi se introduce în cuptor. Se ţine în cuptor pană se gratinează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :