FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,151
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sos pentru gratinat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sos pentru gratinat

 Q:   Intreaba despre Sos pentru gratinat       
Sos pentru gratinatIngrediente:

50 g unt, 60 g făină, 300 ml lapte sau apă, 100 g caşcaval sau branză uscată, 2- 3 gălbenuşuri, sare.

Mod de preparare:

Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă pană capătă o culoare aurie, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă 5- 6 min. Se ia apoi vasul de pe foc, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă bine. Acest sos se foloseşte la budinci, sufleuri şi la diferite umpluturi care se gratinează.
Modul de întrebuinţare a sosului. Se folosesc vase cu rama joasă, tăvi sau capacele, care se ung cu unt şi se umplu cu legumele fierte dorite (cartofi, conopidă, varză de Bruxelles etc). Se acoperă cu sos şi se presară cu caşcaval ras sau cu altă branză rasă. Se introduce la cuptor pentru a se rumeni (gratina). Se serveşte cald şi stropit cu unt. O parte din caşcaval se poate pune în compoziţia de sos.


Tag-uri: cascaval, sos, faina, lapte



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :