Statistics:
Visits: 795 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de fasole uscata
Q: | Intreaba despre Supa crema de fasole uscata |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 300 g fasole boabe, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 60 g unt, 30 g făină, 200 g crutoane de franzelă, 50 g ţelină, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper, sare.
Mod de preparare
Fasolea uscată se alege şi se pune pentru câteva ore la inmuiat, după care se scoate din apă şi se pune la fiert cu altă apă. După ce a dat in primul clocot se scurge de apă şi se pune din nou la fiert cu apă fierbinte, timp de circa 1 oră, după care se adaugă ţelina, piperul şi foaia de dafin.
Când fasolea a fiert complet, se adaugă rantaşul preparat din ceapă, ulei şi făină, se potriveşte de sare şi se trece prin pasoar sau prin sită. Dacă supa-cremă este prea groasă, se subţiază cu o supă de legume sau, in lipsa acesteia, numai cu apă fiartă.
Se mai dă o dată la fiert, amestecându-se să nu se prindă. Se serveşte cu unt şi crutoane.
Pentru 6 porţii: 300 g fasole boabe, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 60 g unt, 30 g făină, 200 g crutoane de franzelă, 50 g ţelină, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper, sare.
Mod de preparare
Fasolea uscată se alege şi se pune pentru câteva ore la inmuiat, după care se scoate din apă şi se pune la fiert cu altă apă. După ce a dat in primul clocot se scurge de apă şi se pune din nou la fiert cu apă fierbinte, timp de circa 1 oră, după care se adaugă ţelina, piperul şi foaia de dafin.
Când fasolea a fiert complet, se adaugă rantaşul preparat din ceapă, ulei şi făină, se potriveşte de sare şi se trece prin pasoar sau prin sită. Dacă supa-cremă este prea groasă, se subţiază cu o supă de legume sau, in lipsa acesteia, numai cu apă fiartă.
Se mai dă o dată la fiert, amestecându-se să nu se prindă. Se serveşte cu unt şi crutoane.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :