Statistics:
Visits: 988 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fasole in ulei I
Q: | Intreaba despre Fasole in ulei I |
Ingrediente
5 kg fasole tucara sau verde, 3 kg rosii, 1 litru ulei, 2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata fasolea, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de pielite, dupa care se taie felii subtiri, intr-un vas.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. intr-o cratita mare, se toarna mai intai o parte din ulei, apoi se aseaza un rand de fasole, unul de rosii si se presara, deasupra, patrunjelul.
Se repeta aceasta operatie pana ce se termina fasolea si rosiile. Deasupra se toarna restul de ulei si se lasa cratita pe marginea masinii, pana ce rosiile si-au lasat zeama.
Se aseaza apoi cratita acoperita pe masina, peste o tabla, la un foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se misca cratita din cand in cand si chiar se intervine usor cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde de vas.
Se potriveste de sare si piper si cand fasolea este bine fiarta si zeama a scazut, se da jos de pe foc, se lasa sa se raceasca si se aseaza in borcane. Se inchid bor-canele si se sterilizeaza 30 minute, prima zi si 15 minute, a doua zi.
Aceasta conserva se poate pastra pentru iarna si fara sa fie sterilizate borcanele. In acest caz se aseaza fasolea fierbinte in borcane, care se inchid imediat si se infasoara in paturi groase, unde se lasa o zi sau doua pana ce s-au racit complet.
Acest procedeu se recomanda numai in cazul in care borcanele se pot pastra intr-o camera sau pivnita rece, uscata si bine aerisita.
5 kg fasole tucara sau verde, 3 kg rosii, 1 litru ulei, 2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata fasolea, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de pielite, dupa care se taie felii subtiri, intr-un vas.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. intr-o cratita mare, se toarna mai intai o parte din ulei, apoi se aseaza un rand de fasole, unul de rosii si se presara, deasupra, patrunjelul.
Se repeta aceasta operatie pana ce se termina fasolea si rosiile. Deasupra se toarna restul de ulei si se lasa cratita pe marginea masinii, pana ce rosiile si-au lasat zeama.
Se aseaza apoi cratita acoperita pe masina, peste o tabla, la un foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se misca cratita din cand in cand si chiar se intervine usor cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde de vas.
Se potriveste de sare si piper si cand fasolea este bine fiarta si zeama a scazut, se da jos de pe foc, se lasa sa se raceasca si se aseaza in borcane. Se inchid bor-canele si se sterilizeaza 30 minute, prima zi si 15 minute, a doua zi.
Aceasta conserva se poate pastra pentru iarna si fara sa fie sterilizate borcanele. In acest caz se aseaza fasolea fierbinte in borcane, care se inchid imediat si se infasoara in paturi groase, unde se lasa o zi sau doua pana ce s-au racit complet.
Acest procedeu se recomanda numai in cazul in care borcanele se pot pastra intr-o camera sau pivnita rece, uscata si bine aerisita.
Tag-uri: fasole tucara, conservare, fasole in ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :