FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 976
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Fasole in ulei I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Fasole in ulei I

 Q:   Intreaba despre Fasole in ulei I       
Fasole in ulei I Ingrediente

5 kg fasole tucara sau verde, 3 kg rosii, 1 litru ulei, 2 legaturi patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Se curata fasolea, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de pielite, dupa care se taie felii subtiri, intr-un vas.

Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. intr-o cratita mare, se toarna mai intai o parte din ulei, apoi se aseaza un rand de fasole, unul de rosii si se presara, deasupra, patrunjelul.

Se repeta aceasta operatie pana ce se termina fasolea si rosiile. Deasupra se toarna restul de ulei si se lasa cratita pe marginea masinii, pana ce rosiile si-au lasat zeama.

Se aseaza apoi cratita acoperita pe masina, peste o tabla, la un foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se misca cratita din cand in cand si chiar se intervine usor cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde de vas.

Se potriveste de sare si piper si cand fasolea este bine fiarta si zeama a scazut, se da jos de pe foc, se lasa sa se raceasca si se aseaza in borcane. Se inchid bor-canele si se sterilizeaza 30 minute, prima zi si 15 minute, a doua zi.

Aceasta conserva se poate pastra pentru iarna si fara sa fie sterilizate borcanele. In acest caz se aseaza fasolea fierbinte in borcane, care se inchid imediat si se infasoara in paturi groase, unde se lasa o zi sau doua pana ce s-au racit complet.

Acest procedeu se recomanda numai in cazul in care borcanele se pot pastra intr-o camera sau pivnita rece, uscata si bine aerisita.


Tag-uri: fasole tucara, conservare, fasole in ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :