Statistics:
Visits: 906 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei in ulei
Q: | Intreaba despre Dovlecei in ulei |
Ingrediente
2 kg dovlecei, 300 ml ulei, 2—3 cepe, 1,5 kg rosii, sare, piper.
Mod de preparare
Se aleg dovleceii nu prea mani, tineri si foarte proaspeti si se curata razand usor pielita de deasupra. Daca dovleceii sunt mici, in floare, se lasa intregi, iar cand sunt mai mari se taie in bucati potrivite.
Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se inabusa bine pana ce se ingalbeneste, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga dovleceii si se calesc usor, dupa care se pune sucul de rosii.
Dupa cateva clocote, se presara verdeata spalata si tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Cand dovleceii sunt bine fierti, fara a fi sfaramati si sosul a scazut, se da vasul jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se aseaza mancarea in borcane, se inchid si se sterilizaeza, in prima zi 30 minute, iar a doua zi 10 minute.
2 kg dovlecei, 300 ml ulei, 2—3 cepe, 1,5 kg rosii, sare, piper.
Mod de preparare
Se aleg dovleceii nu prea mani, tineri si foarte proaspeti si se curata razand usor pielita de deasupra. Daca dovleceii sunt mici, in floare, se lasa intregi, iar cand sunt mai mari se taie in bucati potrivite.
Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se inabusa bine pana ce se ingalbeneste, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga dovleceii si se calesc usor, dupa care se pune sucul de rosii.
Dupa cateva clocote, se presara verdeata spalata si tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Cand dovleceii sunt bine fierti, fara a fi sfaramati si sosul a scazut, se da vasul jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se aseaza mancarea in borcane, se inchid si se sterilizaeza, in prima zi 30 minute, iar a doua zi 10 minute.
Tag-uri: dovlecei, ulei, dovlecei in ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :