FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,019
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dovlecei prajiti pane in faina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dovlecei prajiti pane in faina

 Q:   Intreaba despre Dovlecei prajiti pane in faina       
Dovlecei prajiti pane in fainaIngrediente

6 dovlecei tineri, 2-3 ouă, făină şi ulei pentru prăjit, sare, 50 g unt.

Mod de prepapare

Se aleg dovlecei tineri, cu sămanţă mică. Se taie în lung în felii subţiri (dacă feliile sunt prea groase, la prăjit răman crude la mijloc). Dovleceii se pregătesc cu 2-3 ore înainte, ca să fie întîai bine înmuiaţi şi apoi bine zvantaţi.

Dovleceii raşi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri se opăresc cu apă fierbinte şi imediat se dau prin apă rece şi se lasă la scurs. Apoi, cu un şervet se şterge fiecare felie separat, după care se dau prin făină, prin ouă bătute şi iar prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins potrivit (dacă uleiul este prea încins, se trage tigaia pe foc mai slab, altfel feliile de dovlecei se vor parli şi vor rămîne crude la mijloc), rumenindu-se pe ambele părţi. După ce s-au prăjit, pe rand, se aşază într-o tăviţă încălzită şi se ţin la cuptor cu uşa deschisă pană la servire.

Se servesc calzi, stropiţi cu unt pe deasupra.


Tag-uri: dovlecei, faina, ulei, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :