Statistics:
Visits: 1,065 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei prajiti pane in faina
Q: | Intreaba despre Dovlecei prajiti pane in faina |
Ingrediente
6 dovlecei tineri, 2-3 ouă, făină şi ulei pentru prăjit, sare, 50 g unt.
Mod de prepapare
Se aleg dovlecei tineri, cu sămanţă mică. Se taie în lung în felii subţiri (dacă feliile sunt prea groase, la prăjit răman crude la mijloc). Dovleceii se pregătesc cu 2-3 ore înainte, ca să fie întîai bine înmuiaţi şi apoi bine zvantaţi.
Dovleceii raşi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri se opăresc cu apă fierbinte şi imediat se dau prin apă rece şi se lasă la scurs. Apoi, cu un şervet se şterge fiecare felie separat, după care se dau prin făină, prin ouă bătute şi iar prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins potrivit (dacă uleiul este prea încins, se trage tigaia pe foc mai slab, altfel feliile de dovlecei se vor parli şi vor rămîne crude la mijloc), rumenindu-se pe ambele părţi. După ce s-au prăjit, pe rand, se aşază într-o tăviţă încălzită şi se ţin la cuptor cu uşa deschisă pană la servire.
Se servesc calzi, stropiţi cu unt pe deasupra.
6 dovlecei tineri, 2-3 ouă, făină şi ulei pentru prăjit, sare, 50 g unt.
Mod de prepapare
Se aleg dovlecei tineri, cu sămanţă mică. Se taie în lung în felii subţiri (dacă feliile sunt prea groase, la prăjit răman crude la mijloc). Dovleceii se pregătesc cu 2-3 ore înainte, ca să fie întîai bine înmuiaţi şi apoi bine zvantaţi.
Dovleceii raşi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri se opăresc cu apă fierbinte şi imediat se dau prin apă rece şi se lasă la scurs. Apoi, cu un şervet se şterge fiecare felie separat, după care se dau prin făină, prin ouă bătute şi iar prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins potrivit (dacă uleiul este prea încins, se trage tigaia pe foc mai slab, altfel feliile de dovlecei se vor parli şi vor rămîne crude la mijloc), rumenindu-se pe ambele părţi. După ce s-au prăjit, pe rand, se aşază într-o tăviţă încălzită şi se ţin la cuptor cu uşa deschisă pană la servire.
Se servesc calzi, stropiţi cu unt pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :