Statistics:
Visits: 669 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu dovlecei
Q: | Intreaba despre Pui cu dovlecei |
Ingrediente
1 kg pui, 1 kg dovlecei, 2-3 cepe, 50 g făină, 100 ml ulei, 50 g smantană sau 1 lingură de bulion, mărar, sare.
Mod de preparare
Puiul, tăiat in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, apoi se scoate intr-un alt vas. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată cat mai mărunt (pentru ca să nu se mai strecoare sosul), făina şi după ce s-a rumenit puţin se stinge cu apă şi se răstoarnă peste puiul prăjit.
Se adaugă bulionul, dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se potriveşte de sare şi se fierbe 20—30 min, după care se introduce şi la cuptor pentru 10 min, să se gratineze. La servit se presară cu mărar tăiat mărunt, după gust, adăugandu-se şi smantană.
1 kg pui, 1 kg dovlecei, 2-3 cepe, 50 g făină, 100 ml ulei, 50 g smantană sau 1 lingură de bulion, mărar, sare.
Mod de preparare
Puiul, tăiat in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, apoi se scoate intr-un alt vas. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată cat mai mărunt (pentru ca să nu se mai strecoare sosul), făina şi după ce s-a rumenit puţin se stinge cu apă şi se răstoarnă peste puiul prăjit.
Se adaugă bulionul, dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se potriveşte de sare şi se fierbe 20—30 min, după care se introduce şi la cuptor pentru 10 min, să se gratineze. La servit se presară cu mărar tăiat mărunt, după gust, adăugandu-se şi smantană.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :