Statistics:
Visits: 1,116 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Delicioasa bucatarie thailandeza
Q: | Intreaba despre Delicioasa bucatarie thailandeza |
Preparatele din Orient sunt dintre cele mai sănătoase şi aromate mâncăruri din lume. Străzile din Thailanda sunt îmbibate cu mirosuri specifice acestei bucătării, miresmele şi culorile fiind extrem de ispititoare.
Bucătăria thailandeză exploatează părţile naturale, vegetale, şi ierburile cu tot cu radacinile, frunzele şi seminţele lor. Acestea sunt din belşug şi confera mâncărurilor gusturi dulci, amare, sărate, iuţi sau acre.
În bucătăria tradiţională a acestei ţări se împletesc arome adunate timp de veacuri la rând de către chinezi, indonezieni, europeni şi multe alte popoare, care au adus în acea zonă mâncăruri tipice meleagurilor lor. Călătorii indieni le- au prezentat thailandezilor mâncărurile cu curry, portughezii i-au iniţiat în gătitul cu roşii şi ardei iute, şi astfel că majoritatea preparatelor au la bază ardei iuţi roşii, verzi, galbeni, dar şi pastă curry.
Un meniu complet dintr-un „retaurant†în aer liber în thailanda, este format dintr-o supă, o salată, un preparat stirfry, curry şi un sos. Pe lângă acestea, este mereu prezent orezul alb fiert. Desertul tradiţional este format din preparate dulci cu zahăr şi multe ouă, dar şi nuca de cocos este importantă.
Mâncărurile sunt gustoase şi datorită faptului că toate ingredientele folosite în ele sunt proaspete. Pieţele sunt mereu pline de fructe, legume, peşte proaspăt, dar şi condimente exotice precum ghimberul, galangalul, cardamonul, tamarinul, etc. Dintre felurile tradiţionale amintim: tom yam goong, o supă cu gust acru şi bineînţeles iute, cu creveţi; salată picantă din fructe de papaya; tăieţei transparenţi cu carne de pui sau de raţă friptă, cu carne de porc şi de peşte marinat; Ma ho este un amestec ciudat (pentru noi) din carne de porc şi peşte, alături de nişte alune puse pe o felie de anans, condimentate cu ardei iute şi coriandru. Şi multe alte măncâruri gustoase pot să îţi lase gura apă. Mâncarea se serveşte rece sau caldă, iar conform felului ei, se mănâncă cu mâna dar şi cu beţişoarele, la alegere. Bineînţeles, cei ce nu se descurcă cu beţişoarele, pot folosi lingura sau fuculiţa.
Deşi întâlnite mai rar, preparatele thailandeze merită tot efortul deplasării până în acea minunată ţară orientală şi savurării gustului şi aspectului lor minunat.
sursa imaginii : alibaba.com
Articol scris de Lavinia CavaÅŸi, pentru FamousWhy.ro
Bucătăria thailandeză exploatează părţile naturale, vegetale, şi ierburile cu tot cu radacinile, frunzele şi seminţele lor. Acestea sunt din belşug şi confera mâncărurilor gusturi dulci, amare, sărate, iuţi sau acre.
În bucătăria tradiţională a acestei ţări se împletesc arome adunate timp de veacuri la rând de către chinezi, indonezieni, europeni şi multe alte popoare, care au adus în acea zonă mâncăruri tipice meleagurilor lor. Călătorii indieni le- au prezentat thailandezilor mâncărurile cu curry, portughezii i-au iniţiat în gătitul cu roşii şi ardei iute, şi astfel că majoritatea preparatelor au la bază ardei iuţi roşii, verzi, galbeni, dar şi pastă curry.
Un meniu complet dintr-un „retaurant†în aer liber în thailanda, este format dintr-o supă, o salată, un preparat stirfry, curry şi un sos. Pe lângă acestea, este mereu prezent orezul alb fiert. Desertul tradiţional este format din preparate dulci cu zahăr şi multe ouă, dar şi nuca de cocos este importantă.
Mâncărurile sunt gustoase şi datorită faptului că toate ingredientele folosite în ele sunt proaspete. Pieţele sunt mereu pline de fructe, legume, peşte proaspăt, dar şi condimente exotice precum ghimberul, galangalul, cardamonul, tamarinul, etc. Dintre felurile tradiţionale amintim: tom yam goong, o supă cu gust acru şi bineînţeles iute, cu creveţi; salată picantă din fructe de papaya; tăieţei transparenţi cu carne de pui sau de raţă friptă, cu carne de porc şi de peşte marinat; Ma ho este un amestec ciudat (pentru noi) din carne de porc şi peşte, alături de nişte alune puse pe o felie de anans, condimentate cu ardei iute şi coriandru. Şi multe alte măncâruri gustoase pot să îţi lase gura apă. Mâncarea se serveşte rece sau caldă, iar conform felului ei, se mănâncă cu mâna dar şi cu beţişoarele, la alegere. Bineînţeles, cei ce nu se descurcă cu beţişoarele, pot folosi lingura sau fuculiţa.
Deşi întâlnite mai rar, preparatele thailandeze merită tot efortul deplasării până în acea minunată ţară orientală şi savurării gustului şi aspectului lor minunat.
sursa imaginii : alibaba.com
Articol scris de Lavinia CavaÅŸi, pentru FamousWhy.ro
Tag-uri: thailanda, mancare, radacini, seminte, restaurant |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :