FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,077
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Delicioasa bucatarie thailandeza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Delicioasa bucatarie thailandeza

 Q:   Intreaba despre Delicioasa bucatarie thailandeza       
Delicioasa bucatarie thailandeza Preparatele din Orient sunt dintre cele mai sănătoase şi aromate mâncăruri din lume. Străzile din Thailanda sunt îmbibate cu mirosuri specifice acestei bucătării, miresmele şi culorile fiind extrem de ispititoare.

Bucătăria thailandeză exploatează părţile naturale, vegetale, şi ierburile cu tot cu radacinile, frunzele şi seminţele lor. Acestea sunt din belşug şi confera mâncărurilor gusturi dulci, amare, sărate, iuţi sau acre.
În bucătăria tradiţională a acestei ţări se împletesc arome adunate timp de veacuri la rând de către chinezi, indonezieni, europeni şi multe alte popoare, care au adus în acea zonă mâncăruri tipice meleagurilor lor. Călătorii indieni le-au prezentat thailandezilor mâncărurile cu curry, portughezii i-au iniţiat în g titul cu roşii şi ardei iute, şi astfel că majoritatea preparatelor au la bază ardei iuţi roşii, verzi, galbeni, dar şi pastă curry.

Un meniu complet dintr-un „retaurant” în aer liber în thailanda, este format dintr-o supă, o salată, un preparat stirfry, curry şi un sos. Pe lângă acestea, este mereu prezent orezul alb fiert. Desertul tradiţional este format din preparate dulci cu zahăr şi multe ouă, dar şi nuca de cocos este importantă.
Mâncărurile sunt gustoase şi datorită faptului că toate ingredientele folosite în ele sunt proaspete. Pieţele sunt mereu pline de fructe, legume, peşte proaspăt, dar şi condimente exotice precum ghimberul, galangalul, cardamonul, tamarinul, etc. Dintre felurile tradiţionale amintim: tom yam goong, o supă cu gust acru şi bineînţeles iute, cu creveţi; salată picantă din fructe de papaya; tăieţei transparenţi cu carne de pui sau de raţă friptă, cu carne de porc şi de peşte marinat; Ma ho este un amestec ciudat (pentru noi) din carne de porc şi peşte, alături de nişte alune puse pe o felie de anans, condimentate cu ardei iute şi coriandru. Şi multe alte măncâruri gustoase pot să îţi lase gura apă. Mâncarea se serveşte rece sau caldă, iar conform felului ei, se mănâncă cu mâna dar şi cu beţişoarele, la alegere. Bineînţeles, cei ce nu se descurcă cu beţişoarele, pot folosi lingura sau fuculiţa.
Deşi întâlnite mai rar, preparatele thailandeze merită tot efortul deplasării până în acea minunată ţară orientală şi savurării gustului şi aspectului lor minunat.
sursa imaginii : alibaba.com

Articol scris de Lavinia Cavaşi, pentru FamousWhy.ro


Tag-uri: thailanda, mancare, radacini, seminte, restaurant



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :