Statistics:
Visits: 2,183 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lichior de nuci verzi
Q: | Intreaba despre Lichior de nuci verzi |
Ingrediente
20 nuci verzi, 1 l de alcool, 400 g zahar, 1+ 1/2 I apa, 2-3 cuisoare, 2-3 bucati de scortisoara.
Mod de preparare
Nucile verzi, inca tinere, se taie in felii si se pun intr-o damigeana de 3 l. Peste acestea se toarna o parte din alcool (300 ml) indoit cu apa. Damigeana se astupa cu un dop si se tine la soare sau in bucatarie 10—15 zile, agitandu-se in fiecare zi. Cand se pregateste lichiorul, nucile macerate se strecoara prin tifon pus in doua.
Separat, intr-o craticioara, se caramelizeaza o parte din zahar (cam 60 g), se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara (nemacinate) si se mai tine pe foc pana da in fiert.
Apoi se strecoara din nou, se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de nuci si restul de alcool. Se pune la sticle, se astupa si dupa 2—3 saptamani se poate consuma.
20 nuci verzi, 1 l de alcool, 400 g zahar, 1+ 1/2 I apa, 2-3 cuisoare, 2-3 bucati de scortisoara.
Mod de preparare
Nucile verzi, inca tinere, se taie in felii si se pun intr-o damigeana de 3 l. Peste acestea se toarna o parte din alcool (300 ml) indoit cu apa. Damigeana se astupa cu un dop si se tine la soare sau in bucatarie 10—15 zile, agitandu-se in fiecare zi. Cand se pregateste lichiorul, nucile macerate se strecoara prin tifon pus in doua.
Separat, intr-o craticioara, se caramelizeaza o parte din zahar (cam 60 g), se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara (nemacinate) si se mai tine pe foc pana da in fiert.
Apoi se strecoara din nou, se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de nuci si restul de alcool. Se pune la sticle, se astupa si dupa 2—3 saptamani se poate consuma.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :