Statistics:
Visits: 1,009 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lichior de portocale
Q: | Intreaba despre Lichior de portocale |
Ingrediente
7 l alcool, 800 g zahar, 1/2 l apa, coaja de la 2-3 portocale.
Mod de preparare
Se rade coaja de portocale numai la suprafata, se introduce intr-o damigeana mica, se toarna alcool, se astupa si se lasa cateva zile in bucatarie la macerat.
Dupa macerare, jumatate din esenta se adauga la siropul fiert din zahar si apa, lasand sa dea in cateva clocote, apoi se da la o parte. Dupa ce s-a racit se toarna si restul de esenta, se agita bine si se mai lasa sa stea 3—4 zile, dupa care se strecoara prin tifon dublu si se pune in sticle.
Se poate consuma imediat sau se pastreaza.
7 l alcool, 800 g zahar, 1/2 l apa, coaja de la 2-3 portocale.
Mod de preparare
Se rade coaja de portocale numai la suprafata, se introduce intr-o damigeana mica, se toarna alcool, se astupa si se lasa cateva zile in bucatarie la macerat.
Dupa macerare, jumatate din esenta se adauga la siropul fiert din zahar si apa, lasand sa dea in cateva clocote, apoi se da la o parte. Dupa ce s-a racit se toarna si restul de esenta, se agita bine si se mai lasa sa stea 3—4 zile, dupa care se strecoara prin tifon dublu si se pune in sticle.
Se poate consuma imediat sau se pastreaza.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :