Statistics:
Visits: 2,481 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza murata la borcan
Q: | Intreaba despre Varza murata la borcan |
Cand in locuinta nu exista conditii pentru a putea aseza un butoi de stejar sau din material plastic, varza se poate mura foarte bine in borcane de sticla sau de pamant.
Se curata varza, se taie in sferturi, si se aseaza in borcane, bine indesata, in asa fel incat sa nu ramana goluri. Deasupra se pune marar uscat cu floare, iar printre randuri bucati de hrean, apoi se aseaza doua scandurele, ca sa nu se lase varza sa se ridice din saramura.
Intr-un vas se pune apa cu sare pe foc, 35 g sare la un litru apa. Borcanul gata umplut cu varza se fixeaza pe masa de la bucatarie daca este acoperita cu tabla, sau pe doua lame de cutit ca sa nu plesneasca vasul.
Cand apa clocoteste se toarna peste varza, se leaga imediat borcanul cu doua randuri de celofan sau cu hartie pergament si se infasoara cu o patura. Cand s-a racit, se aseaza la pastrat intr-un loc rece si bine aerisit. Varza murata dupa aceasta reteta nu se mai pritoceste, deoarece a fost oparita.
Se curata varza, se taie in sferturi, si se aseaza in borcane, bine indesata, in asa fel incat sa nu ramana goluri. Deasupra se pune marar uscat cu floare, iar printre randuri bucati de hrean, apoi se aseaza doua scandurele, ca sa nu se lase varza sa se ridice din saramura.
Intr-un vas se pune apa cu sare pe foc, 35 g sare la un litru apa. Borcanul gata umplut cu varza se fixeaza pe masa de la bucatarie daca este acoperita cu tabla, sau pe doua lame de cutit ca sa nu plesneasca vasul.
Cand apa clocoteste se toarna peste varza, se leaga imediat borcanul cu doua randuri de celofan sau cu hartie pergament si se infasoara cu o patura. Cand s-a racit, se aseaza la pastrat intr-un loc rece si bine aerisit. Varza murata dupa aceasta reteta nu se mai pritoceste, deoarece a fost oparita.
Tag-uri: varza murata, borcan, stejar |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :