Statistics:
Visits: 1,551 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Amenajarea camarii
Q: | Intreaba despre Amenajarea camarii |
O cămară bine şi din vreme aprovizionată uşurează mult gospodăria casei. Nu se recomandă însă să se exagereze această aprovizionare, înghesuind în cămară cantităţi prea mari de alimente. Cămara, care este foarte necesară şi nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie, se recomandă să fie întreţinută în aceeaşi ordine şi curăţenie ca şi bucătăria. In cămară se păstrează borcane cu conserve, dulceţuri, gemuri, sticle cu bulion, la fel şi alte alimente ce nu se folosesc zilnic în bucătărie.
Deoarece, în general, cămările nu sunt prea mari, spaţioase, se recomandă să nu se depoziteze lucruri ce nu se mai folosesc şi care ar împi edica ţinerea şi păstrarea în perfectă ordine, iar fiecare colţişor să fie folosit cat mai chibzuit. Daca bucataria este una dintre pasiunile tale si ai zeci de oale, ulcele, cratite, castroane, mixere, tocatoare si roboti, atunci vei folosi la maximum fiecare milimetru din aceasta camara. Intocmai ca si proiectarea rafturilor si dulapurilor din bucatarie, si in camara ai nevoie de o impartire adecvata a spatiului. Lasa in bucatarie tot ce folosesti uzual si transfera in camara obiectele pe care le utilizezi ocazional, cum sunt serviciile de vesela sau cratitele foarte mari. Pentru ca in camara este intuneric si mai racoare decât in bucatarie, poti tine aici si legumele proaspete, cartofii, ceapa si funiile cu usturoi.
Rafturile trebuie fixate pe toată lungimea pereţilor. De la ultimul raft se recomandă să se lase o distanţă mai mare pană la podea, unde se poate aşeza o ladă cu cartofi, un coş cu ceapă etc. Cei cu camere foarte mici pot folosi camara ca dressing, alegând intre nenumarate modele de rafturi pentru camasi, sacouri si rochii, sertare pentru lenjerie, ciorapi, dulapuri pentru pantofi, suporturi pentru palarii si câte si mai câte. Daca este si cazul tau, nu uita sa pui aici o lumina puternica (de obicei camarile nu au geamuri sau au niste ochiuri foarte mici), o oglinda mare si un taburet pe care sa stai când te incalti. Un cos pentru rufele murdare isi va afla si el un loc aici. Nu uita insa ca trebuie gasita si o modalitate adecvata de aerisire, altfel hainele se vor imbâcsi si vor prinde un miros ce iese foarte greu la spalat. Podeaua camarii este bine sa fie usor si simplu de curatat cu mopul si sa poti deplasa cu usurinta obiecte pe ea, eventual din linoleum sau gresie.
Pe rafturile curate şi tapetate cu hartie se aşează la rand alimentele- uleiul, zahărul, orezul, făina, pastele făinoase etc.,fiecare aliment la locul lui pentru a putea fi găsit uşor la nevoie.
Unele alimente se cumpără săptămanal, cum sunt zarzavaturile, la fel branzeturile (caşcaval, branză, unt) ; altele însă zilnic sau la două zile (carne, şuncă, fructe, salată etc). Toate alimentele trebuie păstrate la un loc uscat şi bine aerisit, de aceea este necesar ca la fereastra din cămară să se fixeze o sită prin care să facă aerisirea. Procedand astfel, geamul se poate lăsa deschis mai mult timp, fără pericolul de a pătrunde în cămară diferite insecte sau chiar şoareci.
Primăvara sau mai ales vara, cand unele alimente trebuie păstrate de la o zi la alta, este necesar ca acestea să fie ţinute în frigider pentru a înlătura pericolul alterării.
sursa imaginii freeschoolclipart.com
Deoarece, în general, cămările nu sunt prea mari, spaţioase, se recomandă să nu se depoziteze lucruri ce nu se mai folosesc şi care ar împi edica ţinerea şi păstrarea în perfectă ordine, iar fiecare colţişor să fie folosit cat mai chibzuit. Daca bucataria este una dintre pasiunile tale si ai zeci de oale, ulcele, cratite, castroane, mixere, tocatoare si roboti, atunci vei folosi la maximum fiecare milimetru din aceasta camara. Intocmai ca si proiectarea rafturilor si dulapurilor din bucatarie, si in camara ai nevoie de o impartire adecvata a spatiului. Lasa in bucatarie tot ce folosesti uzual si transfera in camara obiectele pe care le utilizezi ocazional, cum sunt serviciile de vesela sau cratitele foarte mari. Pentru ca in camara este intuneric si mai racoare decât in bucatarie, poti tine aici si legumele proaspete, cartofii, ceapa si funiile cu usturoi.
Rafturile trebuie fixate pe toată lungimea pereţilor. De la ultimul raft se recomandă să se lase o distanţă mai mare pană la podea, unde se poate aşeza o ladă cu cartofi, un coş cu ceapă etc. Cei cu camere foarte mici pot folosi camara ca dressing, alegând intre nenumarate modele de rafturi pentru camasi, sacouri si rochii, sertare pentru lenjerie, ciorapi, dulapuri pentru pantofi, suporturi pentru palarii si câte si mai câte. Daca este si cazul tau, nu uita sa pui aici o lumina puternica (de obicei camarile nu au geamuri sau au niste ochiuri foarte mici), o oglinda mare si un taburet pe care sa stai când te incalti. Un cos pentru rufele murdare isi va afla si el un loc aici. Nu uita insa ca trebuie gasita si o modalitate adecvata de aerisire, altfel hainele se vor imbâcsi si vor prinde un miros ce iese foarte greu la spalat. Podeaua camarii este bine sa fie usor si simplu de curatat cu mopul si sa poti deplasa cu usurinta obiecte pe ea, eventual din linoleum sau gresie.
Pe rafturile curate şi tapetate cu hartie se aşează la rand alimentele- uleiul, zahărul, orezul, făina, pastele făinoase etc.,fiecare aliment la locul lui pentru a putea fi găsit uşor la nevoie.
Unele alimente se cumpără săptămanal, cum sunt zarzavaturile, la fel branzeturile (caşcaval, branză, unt) ; altele însă zilnic sau la două zile (carne, şuncă, fructe, salată etc). Toate alimentele trebuie păstrate la un loc uscat şi bine aerisit, de aceea este necesar ca la fereastra din cămară să se fixeze o sită prin care să facă aerisirea. Procedand astfel, geamul se poate lăsa deschis mai mult timp, fără pericolul de a pătrunde în cămară diferite insecte sau chiar şoareci.
Primăvara sau mai ales vara, cand unele alimente trebuie păstrate de la o zi la alta, este necesar ca acestea să fie ţinute în frigider pentru a înlătura pericolul alterării.
sursa imaginii freeschoolclipart.com
Tag-uri: borcane, zarzavaturi, cartiti |
- Cum se poate coase la masina o lenjerie de pat (11002 visits)
- Cum trebuie sa curatam covoarele si perdelele (4577 visits)
- Cum sa tricotam in relief un pulover cu gluga pentru copilul nostru (4134 visits)
- Cum se pot coase la masina draperiile (3610 visits)
- Cum se pot coase la masina huse pentru scaune, fotolii si canapele (3282 visits)
- Cum sa crosetam primii botosei a bebelusului (3174 visits)
- Cum sa crosetam un pulovar, caciula si sosete cu torsade copilului nostru (3062 visits)
- Cum se executa la masina de cusut tivul (2871 visits)
- Cum se coase butoniera simpla (2852 visits)
- Arta Seductiei : Cum il faci sa-si piarda capul? (2698 visits)
- Bolile aparatului genital la femeie (2691 visits)
- Cum se pot coase la masina perdelele (2597 visits)
- Cum se executa la masina de cusut cusatura frantuzeasca (2453 visits)
- Care sunt materialele si ustensilele e care avem nevoie pentru a croseta si tricota (2286 visits)
- Cum sa tricotam in relief o fusta in clini pentru copilul nostru (2214 visits)
- Seductia absoluta a blondelor
- Aquagym
- Cum sa fim bune camarade de calatorie
- Celulita
- Elementele definitorii ale universului Chanel
- Sfaturi pentru a avea mainile si unghiile sanatoase si ingrijite
- Corectarea buzelor cu ajutorul machiajului
- Principalele secrete ale tricotatului
- Care sunt materialele si ustensilele e care avem nevoie pentru a croseta si tricota
- Utilitatea si frumusetea tricotajelor
- Avene
- Notiuni generale despre impletituri cu andrelele
- Exercitii pentru supletea incheieturilor
Categorie: Lumea Femeilor - ( Lumea Femeilor - Archiva)
Data Adaugarii: 05 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :